Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. w moim BMW e46 320i mam następujący problem podczas podłączenia komputera diagnostycznego w blokach pomiarowych temperatura płynu , oleju, powietrza zasysanego . na zimnym samochodzie wynosi około 150 stopni a auto jest zimne czujniki od temperatury wody są nowe więc w czym problem? auto było już wpinane pod dwa komputery i na obu to samo . bardzo proszę o pomoc z góry dzięki .
Opublikowano
chodzi mi o tęperature płynu w silniku w wyjściu z chłodnicy tęperaturę oleju i powietrza zasysanego czujnik od powietrza zasysanego do silnika jest w kolektorze od wyjścia z chłodnicy na dolnym wężu od temperatury oleju za filtrem olejowym a od temperatury silnika w bloku pod kolektorem ssącym to wszystko wiem czujniki są wszystkie sprawne na liczniku pokazuje mi wszystko poprawnie lecz podczas podłączenia komputera diagnostycznego i sprawdzania nim wartości wszystkie parametry odnoście temperatury są przekłamane około 150 na zimnym silniku a teraz na polu mamy 10 wieć powietrze zasysane i wszystkie płyny powinny tyle pokazywać jeszcze dodam że zmieniałem na nowy czujnik na wężu wychodzącym z chłodnicy i termostat z czujnikiem a pozostałe miałem inne na podmiane i na nich było to samo