Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
Jestem z okolic Warszawy :wink:

Słuchaj. W Warszawie masz pewnie ze 20 sklepów Auto Detailingowych, które świadczą też usługi.

Podjedź, pogadaj i na 100% coś Ci doradzą, tak abyś nie przepłacał i dał radę samemu podziałać. Osobiście polecę Ci dwa sklepy: DetailerShop i CarSpa. Jestem pewny, że i u jednych i u drugich załatwisz wszystko:)

chłopaki z detailershop.pl sa spoko :cool2:

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W Warszawie masz pełno ludzi i sklepów, którzy sprzedają tego typu rzeczy i oferują takie usługi. 20 ? Ja śmiało stwierdziłbym, że mają nawet i więcej :D Nawet ostatnio widziałem ulotki z nową oferta serwisu Stan-S. Nie wiem jak sprawują się ale strona chłopaków prezentuje się całkiem ładnie http://lakiernia.pl/. Ktoś załapał się już do ich usług ?
Opublikowano
a mam pytanie to jakie kosmetyki polecacie bo chcialbym po zimie zrobic odświeżenie lakieru. Co mam kupic jaki zestaw w rozsadnej cenie kupic potrzebna bedzie mi polerka elektryczna czy recznie tez dam rade chodzi mi o samochod e46 sedan ?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
a mam pytanie to jakie kosmetyki polecacie bo chcialbym po zimie zrobic odświeżenie lakieru. Co mam kupic jaki zestaw w rozsadnej cenie kupic potrzebna bedzie mi polerka elektryczna czy recznie tez dam rade chodzi mi o samochod e46 sedan ?

jak masz lakier ori , tj. nie malowany w Polsce to wiecej sie narobisz niż spolerujesz, generalnie polerowanie bmw ręcznie to Porażka.

Jak pierwszy raz bedziesz polerował , to zacznij od maszyny DA, super korekty nie zrobisz, ale tez nie zepsujesz raczej i sie nie zrazisz, a jak nawet cos spier*dolisz,

to zawsze łatwiej będzie mógł pro. poprawic :wink:

ale jakbys sie bardzo uparł, to kup UC od meguiars+ tri colour aplikator i spróbuj :cool2:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W samych Katowicach niestety nie wiem, ale w Gliwicach kiedyś mój brat odświeżał lakier u Braci Pietrzak i byl zadowolony. Daleko nie jest z Katowic w sumie...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Spytałem brata, który mieszka na Śląsku i on wykonywał regenerację lakieru w Tychach w firmie Car Heaven. Mówi, że zrobione to zostało bardzo fajnie :)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
A czy w ogóle istnieje możliwość, żeby takie rzeczy zrobić samemu? Tak mi przechodzi przez myśl, żeby spróbować. przeglądałem ofertę motogo.pl i na stronie http://sklep.motogo.pl/pl/c/Pasty-polerskie/120 znalazłem zestaw do korekty lakieru. Możecie mi opowiedzieć, czy to jest warte? Ten zestaw kosztuje blisko 400 zł i zastanawiam się, czy ma to sens, czy jednak lepiej jest od razu pojechać do lakiernika?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
A czy w ogóle istnieje możliwość, żeby takie rzeczy zrobić samemu? Tak mi przechodzi przez myśl, żeby spróbować. przeglądałem ofertę motogo.pl i na stronie http://sklep.motogo.pl/pl/c/Pasty-polerskie/120 znalazłem zestaw do korekty lakieru. Możecie mi opowiedzieć, czy to jest warte? Ten zestaw kosztuje blisko 400 zł i zastanawiam się, czy ma to sens, czy jednak lepiej jest od razu pojechać do lakiernika?

brakuje jeszcze maszyny :D , zacznij od maszyny DA i past typu Rubbing i finish, jak ci nie bedzie szło to oddasz do zakładu i poprawią ...

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Czesc

czy mogłby mi ktos powiedziec czy dam rade usunac wieszke rysy po odrapaniu zderzaka o mur zielonym korkiem fast cut plus 3M ??

chce dokupic jeszcze niebieski korek i zrobic sobie ładnie tymi dwoma całe auto a przy okazji przejechac tez reflektory po farceli 3g zielonym i po tym niebieskim zeby je dopiescic.Czy tymi dwoma kolorami 3M usune te duze rysy i reflektory dopieszcze czy potrzebuje czegos jeszcze innego ??

• Członkowie klubu
Opublikowano
wrzuć zdjecia,lakier ori?
Opublikowano

http://imageshack.com/a/img922/1827/A4ERPa.jpg

http://imageshack.com/a/img922/4764/3uWzEE.jpg

http://imageshack.com/a/img923/8717/CydD9S.jpg

Lakier raczej ori ale głowy sobie nie dam uciać.Zdaje sobie sprawe że ze zderzaka moze wszystko nie zejsc i zostanie kilka wiekszych rys ale zawsze to lepiej niz jak jest teraz

Opublikowano
malfred kupilem menzerne HCC400 i SF3500 a nad zielonym korkiem 3M dlugo sie zastanawialem czy kupic i padło jednak na menzerne.Postaram sie chociaz troszke to jakos podleczyc a to co zostanie z tych wiekszych to juz sobie bedzie i trudno :/
Opublikowano
możesz też kupić zaprawke i zakropic ryse na drzwiach a potem lekko spolerować. Zderzaka całego nie musisz lakierować
Opublikowano

malfred własnie sie tego dzisiaj doczytałem :P A Ty mnie dodatkowo w tym potwierdzasz ze to bedzie najlepsza opcja :D Z tym zderzakiem to zrobie tak ze najpierw przepoleruje to troche i zobacze co mi zostanie.A dzisiaj sie przygladałem i jest duuuzo małych rysek czego nie oddaje zdjecie.Nawet jak dzisiaj polałem wodą to połowy nie było widac co oznacza płytkie rysy.

jak zmieniam paste z tej do ostrego ciecia bo mam koniec to musze pozniej umyc auto zeby zacząc z pastą wykonczeniowa nie ?? :/

• Członkowie klubu
Opublikowano
na dzwiach po spolerowaniu na pewno sie troche wobli i schowa , zderzak zaprawki lakiernicze , albo naprawa typu spot
  • 7 lat później...
Opublikowano

Aby odświeżyć lakier samochodowy i przywrócić mu blask, można wykonać następujące kroki, używając odpowiednich środków:

Mycie samochodu: Zacznij od dokładnego umycia samochodu, aby usunąć brud, kurz i osady. Użyj myjki ciśnieniowej (jeśli masz dostęp), szczotki lub gąbki oraz specjalnego szamponu do mycia samochodów.

Odtłuszczenie: Po umyciu samochodu zastosuj odtłuszczacz, aby usunąć pozostałości smaru, oleju i innych substancji. Aplikuj odtłuszczacz za pomocą gąbki lub szmatki, a następnie spłucz go wodą.

Kredka do zmywania rys: Jeśli na karoserii są drobne rysy, użyj kredki do zmywania rys (np. Quixx, Turtle Wax Scratch Remover), aby je zniwelować. Następnie wypoleruj powierzchnię miękką szmatką.

Klaybar: Użyj klaybaru (glinki do czyszczenia lakieru) z odpowiednim środkiem poślizgowym, aby usunąć zanieczyszczenia, które nie zostały usunięte podczas mycia samochodu. Starannie wykonaj ten proces, aby uniknąć zarysowania lakieru.

Polerowanie: Użyj pasty polerskiej (np. Menzerna, Sonax, Meguiar's) o odpowiedniej gradacji, aby usunąć oksydację lakieru, drobne rysy i zmatowienia. Polerowanie można wykonać ręcznie lub za pomocą polerki. Zastosuj pastę polerską na aplikatorze lub miękkiej gąbce, a następnie poleruj powierzchnię kolistymi ruchami.

Woskowanie: Na koniec nałóż wosk ochronny na lakier (np. Meguiar's Gold Class Carnauba Plus, Soft99 Fusso Coat), który doda blasku i zabezpieczy powierzchnię przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych. Woskuj ręcznie za pomocą aplikatora wosku, a następnie wypoleruj powierzchnię miękką szmatką.

Pamiętaj, aby czytać instrukcje i zalecenia producenta na opakowaniach środków czyszczących, aby uzyskać najlepsze rezultaty. Wybieraj produkty wysokiej jakości, aby zapewnić trwałość i odpowiednie zabezpieczenie lakieru.