Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Panowie mam problem ze swoją furką. Mianowicie ostatnio zauważyłem, że pod intercoolerem jest mała plamka oleju dosłownie kropelka maksymalnie dwie. Po dłuższym postoju szczególnie. Ostatnio byłem u specjalisty podłączyć pod kompa bo lekko miała problemy z odpalaniem i okazało się, że mam moduł świec walniety. Kupiłem już nowy, dzisiaj chciałem się zabrać za wymianę, zdjąłem plastik z silnika i pierwsze co zobaczyłem to prawa strona przy egr zakopcona lekko olejem :/ patrze a przewód Dochodzący do egr z intercoolera jest mocno pękniety ;/ i teraz moje pytanie: czy to pęknięcie ma wpływ na to kapanie z intercoolera? Czy ten mokry silnik jest z powodu tej dziury w przewodzie? Teraz już Rozumiem skąd to syczenie przy wciskaniu gazu. Auto chyba do tego więcej zaczęło spalać i lekko dymic ;/ czekam na jakieś wskazówki z góry dzięki
Opublikowano
Wymień przewód sprawdź szczelność i problem z głowy :cool2: tak jak piszesz to sa skutki nieszczelnego dolotu co do DD co masz na myśli światła aktywna czy zawieszenie ?
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano
Dzięki. Przewód już zamówiony. Narazie zakleilem prowizoryczne taśma i nawet lekka poprawa jest. Najważniejsze, że nie "pluje" niczym z tej dziury na pompę wspomagania. Którą pomyliłem wcześniej z alternatorem. Wyczyściłem całą pompę, wszystkie styki i żadne błędy już nie wyskakują :D chodziło mi o błędy DD od zawieszenia. Przy okazji jeszcze kilka innych błędów wyskakiwało no ale najważniejsze, że wszystko jest już ok :D 200km trasy i lata jak ta lala
Opublikowano
Zamówiłeś z Allegro? Podaj linka, pisałem w innym poście o zamiennikach ze to badziew szkoda kasy.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo