Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witam.

Szukam właśnie X1 i bardzo ciekawym silnikiem jest własnie ten 28i. Ciekawy jestem ile ten silnika pali bo mało jest na ten temat. Jezeli sa tu użykownicy tegoż modelu to bardzo proszę o jakieś dane z opisem stylu jazdy.

Zaglądam też na X1 23dA - ale ten silnik jest mi dobrze znany więc ... nie pytam :-)

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...no w X1 to rakieta - jak porwnalem ON pomiedzy X1 a nowym X3 to X3 mniej spalil :). obawiam ze i tak bedzie przy silniku 2.8i.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

X1 23dA (chiptuning 230KM/450Nm) - moje długodystansowe (>10tys.km) spalanie z przewagą autostrad ~150km/h to 8,2l/100km

min jakie kiedyś zanotowałem na ~40km to 4,9l/100km a max autostradowy to chyba ~10 l/100km

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem posiadaczem X1 28i od kilku tygodni i nie miałem okazji przetestować go w trasie.

Ale w mieście (głównie w korkach) pali ok 13l/100km AutoStop włączony.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć,

Posiadam takie autko w rodzinie z silnikiem 2.8i, co prawda jeździ od tygodnia i tak jak piszą koledzy na razie komputer po mieście pokazuje spalanie na poziomie 13l/100km

w trasie jeszcze nie testowanie.

• 2 miesiące temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Mam - kupiłem - X1 xdrive 2.8i poj.2.0 i pali 12-13 miasto, poza od 8 :D

Ma bardzo duzo zalet i kilka wad - jest jak na BMW troche hałasliwy, uwaga na pompe oleju która świszczy, deska rozdzielcza potrafi potarabanic.

Generalnie polecam.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miasto 11-14 - poza 8-10 (zależnie od stylu jazdy)

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska