Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zakupiłem zestaw soczewek (z przesłoną do długich) z maskownicami dedykowany do e46, oraz ksenon na alledrogo,

I teraz moje pytanie jak to podłączyć, czy przestawiać w komputerze że są lampy ksenonowe? czy nie wywali po tym błędów bo przecież nie ma reszty gratów ori (poziomowania, sprysków itd.)?

A jak podłączać i nic nie przestawiać to w jaki sposób?

moje wymagania to:

-działające światła dzienne w długich (jak do tej pory)

-gdy są zapalone światła mijania to żeby na drogowe się podnosiła przesłona w soczewce a zwykłe żarówki się nie zapalały.

-gdy światła mijania zgaszone miganie drogowymi ze zwykłej żarówki lub zapalenie się ksenonu i podniesienie przesłony.

Jeżeli ktoś montował taki zestaw niech podzieli się doświadczeniem lub wypowie ktoś ko ma o tym większe pojęcie.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
Nie szkoda Ci stracić dowodu przy jakiejś bardziej wnikliwej kontroli policyjnej, lub na przeglądzie?
Opublikowano
Przegląd dla mnie to nie jest akurat problem, a jakość oświetlenia przed autem o wiele lepsza. W szczególności że robię długie nocne trasy polska-włochy raz czy dwa na miesiąc. Jak ktoś coś podpowie będę wdzięczny.
Opublikowano

Tak jak kolega wyżej. Jeżeli tak bardzo zależy Ci na dobrym oświetleniu to kup oryginalne żarówki halogenowe Philipsa i jakoś światła będzie znacznie lepsza. Lub w Ori Xenon z Lampami plus auto poziomowaniem i spryskiwaczami.

http://www.ceneo.pl/12660377#mh=I8L86U4X22007philipsnXsn_oeWnLTYav5SrSZy0CEkyhOQpTqy1J5AmYcH-YTxDu0pZgiI02oG5mEMcA5g4m8WpgIg69w60bwS9NqUZDGGZzhX7WdhcAn72ovE30iIEjx2rhp5CMz3qux7ZvNpcze3tTbIbMlJnq4bPfxoLA2

LUB:

http://www.ceneo.pl/27397850

- Oczywiście to nie reklama, u siebie mam takie zamontowane i jakoś światła w porównaniu do zwykłych żarówek kolosalna :)

Opublikowano

Ja mam ksenon dołożony - przez poprzedniego właściciela , wtedy jeszcze nie wiedziałem że xenon wymaga poziomowania i tego nie mam .

Czy kogoś oślepiam ? raczej nie , a przynajmniej w ciągu ponad 50 tys km które zrobiłem tym autem nikt mi nie "mrugnął" a i znajomi mówili , że jest ok .

Nie popieram takiego rozwiązania , ale jakoś to funkcjonuje , zdało by się kiedyś to porobić , ale nie bardzo mam pojęcie :mad2:

Spryskiwacze poprzedni właściciel dołożył...

Podsumowując : ja bym nie inwestował w dokładanie - szkoda kasy (chyba , że planujesz się dłuższy czas pobujać e46) , co do przeglądów i kontroli policyjnych to spotkałem się z zapytaniem czy spryskiwacze sprawne i tyle .

a jestem stosunkowo młody i wpadam w stereotyp kierowcy bmw więc kontroli mam naprawdę sporo , a mandatu żadnego ;)

Opublikowano

Asotek, nareszcie jakaś konkretna informacja na zadany temat, bo nie zadałem mojego pytania żeby mi odradzano mi czegokolwiek, tylko żeby ktoś mi pomógł rozwiązać technicznie ten problem. Ja tez miałem założone takie soczewki w poprzednim aucie i spisywały się rewelacyjnie.

Powiedz mi ty masz soczewki biksenonowe czy ksenon i długie w starym miejscu?

jeżeli biksenon to proszę opisz mi jak to u ciebie działa/

jak z długimi? jak z dziennymi o ile je masz?

Z góry dziękuje

Opublikowano
Jeśli konkretną informacją na zadany przez Ciebie temat jak tu ująłeś jest potwierdzenie przez Asotka, że wszystko jest okej, to ja wysiadam. Dziękuję.
Opublikowano
Witam,

Jeżeli ktoś montował taki zestaw niech podzieli się doświadczeniem lub wypowie ktoś ko ma o tym większe pojęcie.

Z góry dzięki za pomoc.

Tak napisałem w pierwszym poście, jak widzę ty ani nie masz czegoś takiego zamontowanego, ani też nie kwapisz się do napisania odpowiedzi na zadany temat aby mi pomóc.

Opublikowano

Trochę nie doczytałem , Ty chcesz zrobić ze zwykłej lampy xenon ?

U mnie jest to zrobione bardziej profesjonalnie i kosztownie bo ktoś zakupił lampy ksenonowe i dołożył instalacje od spryskiwaczy , nie dołożył tylko samopoziomowania (z przyczyn mi nie wiadomych)

Odnośnie samej modyfikacji jaką planujesz to nie mam pojęcia i przepraszam , że trochę namieszałem w temacie po prostu myślałem , że chcesz wymienić lampy i dorzucać całą resztę .