Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam problem z Betką dziewczyny :/. Kobieta mi płacze przez telefon że auto jej gaśnie po odpaleniu (myślę sobie nowe buty to źle sprzęgło puściła i zgasło) ale dzisiaj rano sam z ciekawości odpalałem jej auto.

Objaw jest taki:

1) Odpala (w tle oczywiście pompka chodzi) wkręca się na 1200 - 1300 obrotów (poprawnie) po czym obroty malej, maleją i gaśnie. Nie reaguje na gaz.

2) Przy ponownej próbie odpalenia rozrusznik chodzi ale nic się nie dzieje więcej. dopiero jak zacznę pompować gazem to zaczyna telepać i rusza.

3) Dziewczyna mówiła że jak wracała z pracy i chciał ruszyć na zielonym auto wo gule nie reagowało na gaz , ale silnik działał.

Podejrzewam że coś z dostarczaniem paliwa. tylko co? filtr nie puszcza? Ucieka gdzieś, Pamiętam jak ja miałem E36 to był taki temat na forum właśnie z uciekającym paliwem i jakimś zaworkiem :x

Opublikowano
Jakby się zapowietrzał to jechałby po chwili bez problemu. Gożej bo dzisiaj odpala po czym gaśnie. trzymałem go na obrotach to było oki, ale w momencie kiedy noga z gazu od razu gaśnie.
Opublikowano
na razie wymieniony filtr paliwa. Zaczął palić zobaczymy czy da rade. Mechanik polecił mi dolać parę razy castrol TDA aby pozbyć się ewentualnej wody z baku.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

niestety po 18 dniach spokoju znów to samo. filtr nowy, Zatankowany na innej stacji, dolałem TDA z castrola. Nie cieknie, i dzisiaj jest +12 stopni :x Jakieś pomysły:(