Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam taki problem moje e46 2.0d 150 km 2005 faluje na zimnym silniku ale tylko po nocy i gdy jest wlaczony nawiew zakladam temat poniewaz troche szukalem i nigdzie nic konkretnego nie znalazlem moze ktos potrafi rozwiazac ten problem co moze byc tego przyczyna i jak sobie z tym poradzic...

Opublikowano
dobrze z tym sie spotkałem tylko ze kazdy pisze ze problem z podgrzewaczem tylko nikt nie pisze o co chodzi dokładnie co sie z nim dzieje i co zrobic
Opublikowano
Chlopie zacznij szukac, nie sciemniaj ze nikt nie pisal co to jest itp

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Zgłęb temat, informacji o tym jest od groma. Nie Ty pierwszy masz problem z podgrzewaczem cieczy. W wielkim skrócie podgrzewacz pobiera dużo prądu, stąd przy próbie jego załączenia obroty się zwiększają, jak się nie załączy to spadają i tak w kółko. Odłącz wtyczkę, sprawdź czy objawy ustąpią. Inne objawy: wolniejsze nagrzewanie, zimny podgrzewacz. Jak zdiagnozujesz, że winny jest podgrzewacz wymiana lub naprawa. Resztę doszukaj bo było...
Opublikowano

jak włączasz w dodatku po nocy... ogrzewanie w aucie.... to zaczyna falować ponieważ podgrzewacz jest uszkodzony jak w 99% e46....

natomiast jesli faluje nie włączając ogrzewania->świece->sterownik/przekażnik