Skocz do zawartości

falowanie obrotów w e46 2.0d na zimnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam taki problem moje e46 2.0d 150 km 2005 faluje na zimnym silniku ale tylko po nocy i gdy jest wlaczony nawiew zakladam temat poniewaz troche szukalem i nigdzie nic konkretnego nie znalazlem moze ktos potrafi rozwiazac ten problem co moze byc tego przyczyna i jak sobie z tym poradzic...

Opublikowano
Szukałeś? Serio? Przecież wątków o falowaniu jest bardzo dużo. Naprawdę w żadnym nie natknąłeś się na informację o podgrzewaczu cieczy? Nie wierzę.
Opublikowano
  • Autor
dobrze z tym sie spotkałem tylko ze kazdy pisze ze problem z podgrzewaczem tylko nikt nie pisze o co chodzi dokładnie co sie z nim dzieje i co zrobic
Opublikowano
Chlopie zacznij szukac, nie sciemniaj ze nikt nie pisal co to jest itp

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Zgłęb temat, informacji o tym jest od groma. Nie Ty pierwszy masz problem z podgrzewaczem cieczy. W wielkim skrócie podgrzewacz pobiera dużo prądu, stąd przy próbie jego załączenia obroty się zwiększają, jak się nie załączy to spadają i tak w kółko. Odłącz wtyczkę, sprawdź czy objawy ustąpią. Inne objawy: wolniejsze nagrzewanie, zimny podgrzewacz. Jak zdiagnozujesz, że winny jest podgrzewacz wymiana lub naprawa. Resztę doszukaj bo było...
Opublikowano

jak włączasz w dodatku po nocy... ogrzewanie w aucie.... to zaczyna falować ponieważ podgrzewacz jest uszkodzony jak w 99% e46....

natomiast jesli faluje nie włączając ogrzewania->świece->sterownik/przekażnik

Opublikowano
  • Autor
a podgrzewacz idzie jakos zregenerowacz czy tylko wymiana wchodzi w gre????
Opublikowano
sprawa ma się tak... zalezy czy nie jest wypalona płytka bardzo jak nie.. to daj do zakładu jakiegoś np rtv czy co by poprawili luty