Skocz do zawartości

320d Polerowanie kloszy lamp przednich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie polerowałem osobiście więc nie pomogę.

Zleciłem pracę fachowcom. Efekt bardzo pozytywny.

Tutaj poczytaj o polerowaniu:

viewtopic.php?f=15&t=58718&hilit=polerowanie

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

Lepiej oddać niż samemu kombinować, możesz bardziej zniszczyć niż poprawić.

A ceny fachowców nie są duże, ja za dwa klosze zapłaciłem 120zł. Trochę ponad godzinę pracy i efekt nieporównywalny.

Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...
Opublikowano

Ja polerowałem zaraz po kupnie nowych. Stwierdziłem że skoro i tak stare na wyrzucenie to co mi szkodzi spróbować. I trochę żałuję, że wydałem pieniądze bo efekt po polerce był po prostu super. Sprzedałem te klosze później to przynajmniej część kasy za nowe się zwróciła.

Papier 800, 1000, 1200, 1800, 2000. Małe kawałki i polerka w zlewie ze stałym dostępem wody. Później pasta lekkościerna (chyba jakaś z Lidla) i ponownie procedura z papierami i znowu pasta. Jakieś pół godziny do 40 minut na klosz. Efekt mega, zwłaszcza, że klosze były już bardzo zniszczone, miejscowo z dosyć trudnymi do usunięcia plamami (dlatego powtarzałem procedurę z papierem). Po wystawieniu na portalu aukcyjnym poszły w 1 dzień i niemalże od razu odstałem pozytywny komentarz więc raczej osoba, która kupiła była zadowolona.