Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam mały problem przy skladaniu dachu przez kluczyk. Otóż nie chce się w ogóle składać. Dodam, że rozkłada się bez problemu przez kluczyk jednak nie składa się.

Przez przycisk w kabinie nie ma tego problemu - dziala bez zarzutu.

Nie wiem czy to ma znaczenie ale klamka schowka pasażera jest niesprawna- cięzko otworzyć schowek, trzeba go pociągnąć sposobem i wyczuciem bo inaczej jak się pociągnie klamke to coś w środku przeskakuje i się nie chce otworzyć. Dodatkowo jak się zamknie samochód to słychać właśnie jakieś wycie silniczka dochodzącą właśnie z okolic tego schowka, tak jakby przy zamknięciu chciało zaryglować go ale nie może.

Jakieś pomysły co to może byc?

• Członkowie klubu
Opublikowano (edytowane)

Aby składać i otwierać dach pilotem konieczny jest dostęp komfortowy.

W autach bez tej opcji, istnieje możliwość zakodowania tej funkcji ale tylko jeśli i-level w aucie jest niewyższy niż E89X-07-09-520.

Można także zamontować dodatkowy moduł oszukujący sterownik CTM, który odpowiada za dach. Wtedy opcja otwierania/zamykania dachu pilotem będzie działać mimo braku dostępu komfortowego.

Edytowane przez prmax
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Jeśli pojazd posiada opcję SA322 czyli dostęp komfortowy, dach będzie się zamykał i otwierał przyciskiem pilota.

Bez opcji dostępu komfortowego dach będzie się tylko otwierał.

Tak jest fabrycznie.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Pakiet komfortu nie ma nic wspólnego z dostępem komfortowym.

Jeśli nie masz w wyposażeniu opcji SA322 to nie masz dostępu komfotowego.

Opublikowano

To faktycznie, bo w rozkodowanym Vinie nie mam tej opcji SA322.

Czyli to normalne jest. To dobrze, że wszystko działa jak należy.

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam. Ma ktoś namiary na kogoś kto przerabia taki moduł ? U mnie tylko się otwiera dach ale nie zamyka z pilota. Jak macie jakieś info to proszę o pomoc.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam ja posiadam u siebie SA322 i nie zamyka mi sie tylko otwiera .

Jesli mozna prosic kodowanie zamykania bardzo mym byl wdzieczny model bmw 6 E64 2009 rok .

Maniacy BMW