Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem, szukałem i wszędzie każą wymieniać baterie i kodować kluczyki.

U mnie niestety to nie pomaga.

Po próbie kodowania dioda w pilocie (stary typ) mruga z 10 razy i zero reakcji na obu kluczykach.

Centralny z kluczyka działa normalnie, od wewnątrz też można zamknąć, ale z pilota nie działa nic.

I tu moje pytanie, co jest odpowiedzialne za działanie pilota w E39, co odbiera sygnał z pilota gdzie szukać.

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
podłączę się pod temat, dodam również ze INPA z PILOTAMI również nie może się połączyć.
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Odpowiedzialne są anteny na słupkach C,a impe w tym temacie możesz sobie darować. Bardzo możliwe,że przypisujesz w niewłaściwy sposób.
Opublikowano
Tzw. wzmacniacz antenowy co jest po prawej stronie na słupku z tyłu?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tzw. wzmacniacz antenowy co jest po prawej stronie na słupku z tyłu?

A nie po lewej?

Opublikowano

Ja to mam po stronie pasażera.

A czy mogę kupić jaki kolwiek z E39 czy szukać jakoś po nr?

Opublikowano
Oba są od centralnego i nie tylko,a wymiana to strata kasy wedlug mnie bo ja jeszcze nigdy nie spotkałem się z awarią tych urządzeń.
Opublikowano
Hmm, no to gdzie tkwić może problem??
Opublikowano

Wszystko robie w/g instrukcjii

Wchodze, zamykam drzwi przekrecam kluczyk, wyciagam, wciskam otwieranie i 3 razy zamykanie po czym puszczam otwieranie, auto powinno sie zamknac i otworzyc lecz nie dzieje sie nic. :-(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja pamiętam próbowałem 3 metody i się nie udawało. dlatego dziś zakupiłem sterownik centralnego zamka i w weekend będę zakładał :wink:
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
To jakie są jeszcze metody kodowania jesli mozna wiedziec, bo ja znalazlem tylko te jedną
Opublikowano

Znalazłem jeszcze 3 inne metody kodowania i dalej cisza.

Oprócz tego, że dioda mruga 10 razy po próbie kodowania to rygle ani drgną. Ręce mi już opadają :cry2: :cry2: :cry2:

Opublikowano

A jak wogóle sprawdzić czy moje auto ma funkcję otwierania drzwi z pilota??

Bo stacyjka była zmieniana i teraz nie wiadomo co...

Opublikowano
Jest kilka możliwości,bo po pierwsze,czy pilot kiedyś działał czy od kiedy ja masz nie działa, po drugie ktoś wymienił stacyjkę razem z kluczykiem,a oryginał jest przyklejony pod kolumną,lub moduł gm3 masz z e38 i też nie zakodujesz. Sporo niewiadomych. No i z którego roku auto.
Opublikowano
Auto 1996r. Kupilem to juz nie dzialal, kluczyk stary typ. Auto zamyka ze srodkowej konsoli normalnie. Wydaje mi sie , ze ktos poszedl na latfizne i wymienil stacyjke z kluczykiem