Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

od niedawna jestem posiadaczem bmw e90 320d i mam maly problem ze wskazaniem komp odnosnie nastepnych serwisow. Chodzi o to , ze wskazania te sa dosc odlegle ( 25 -30 tys ) i wraz z przejechanymi km wcale sie nie zmniejsza.

Moze ktos z Was spotkal sie z podobnym problemem ?

Opublikowano
Rozumiem, ale juz zrobiłem około 5 tys km i dalej pozostają te same wskazania ilości km do serwisu. Czyli to jest normalne? Myślałem, że może poprzedni właściciel coś majstrowal przy tym?
Opublikowano
Rozumiem, ale juz zrobiłem około 5 tys km i dalej pozostają te same wskazania ilości km do serwisu. Czyli to jest normalne? Myślałem, że może poprzedni właściciel coś majstrowal przy tym?

Kolego o jakie konkretnie serwisy chodzi?

Opublikowano
w zasadzie to wszystkie , ktore sa w kompie - olej , klocki itd. odpowiednio do kazdej ikonki jest ilosc km , ktora pozostala wraz z data ( wszystkie sa niby na 2016 r). Chodzi o to , ze mimo przejezdzanych kilometrow te wartosci kilometrowe wcale sie nie zmniejszaja i pozostaja caly czas takie same.
Opublikowano

Jak tak zrobić też bym tak chciał :mrgreen:

A tak na serio to mogło być coś modzone i wpisane dziwne wartości aby nowy kupujący się nie czepiał .

Pojeździsz trochę i wszystko zacznie odliczać a wtedy wyjdzie co i kiedy tak na prawdę jest do wymiany . :norty:

Przeważnie maleje co 1000 km.

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

Polecam nie patrzeć na wskazanie tego kompa tylko samemu wymieniać wszystko tak jak trzeba, a szczególnie samemu kontroluj olej.

Ja osobiście ten komputer traktuję jedynie jako rzecz, której można zrobić zdjęcia i wrzucić kiedyś na aukcję przy sprzedaży samochodu żeby ładnie i "nowocześnie" wyglądało :lol:.

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
Dzieki za porady. W sumie racja bo olej i wszystkie filtry powymienialem zaraz po kupnie mimo zapewnien sprzedawcy, ze dopiro co byl w serwisie bmw na przegladzie. Swoja droga to sie chyba tam wybiore i sprawdze czy serio byl dopiero co serwisowany. A tak przy okazji ostatnio zaczelo mi delikatnie podjezdzac spalinami na postojach? Macie jakis pomysl na to?