Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam zakupioną opcję: 6NH - Zestaw telefoniczny Bluetooth, złącze USB.

Telefon Samsung Galaxy S4.

1. Oficjalnie przy tej opcji nie istnieje możliwość streamingu muzyki z telefonu przez Bluetooth. Czy znacie jakiś sposób, żeby to zrobić?

2. Podłączam telefon przez USB, ale pokazuje mi się tylko muzyka z pamięci telefonu. Czy istnieje możliwość odtwarzania muzyki z karty pamięci?

Czy pomoże update softu w samochodzie? Może wchodzi w grę instalacja jakiejś aplikacji na telefon?

Dzięki za pomoc.

Opublikowano
Hmm.., też mam opcję BT z USB i u mnie streaming audio przez BT działa bez problemu. Po prostu po sparowaniu telefonu zaznaczam oprócz funkcji telefon także audio i śmiga. Telefon - Nexus 5.
Opublikowano

Przy parowaniu w samochodzie wyświetla się tylko opcja "Telefon", nie ma audio.

Podejrzewam, że masz lepsze wyposażenie od mojego (radio, navi itp.) - ja mam standardowe radio, zestaw głośnikowy HiFi, brak navi.

Opublikowano
Nie, mam standardowe audio i nie mam navi. Prawdopodobnie mam nowszy soft. Najlepiej zapytaj w Aso o aktualizację softu. Na marginesie mam wrzucone do telefonu pliki zripowane z cd audio (więc duże i o wysokim transferze) i wszystko śmiga bezproblemowo więc potencjał w BT jest :D . Myślę, ze jak zrobisz upgrade softu wszystko powinno dzialać.
Opublikowano

Byłoby fajnie.

A nie masz czasem wykupionej opcji "6NS - Pełna, bezprzewodowa integracja kompatybilnych telefonów komórkowych wraz z USB" lub czegoś podobnego?

Opublikowano

?!? Jak Wy to robicie?

Mam navi chyba prof, telefon Note4 ale w bluetooth nie widzę takiej opcji? Raz chyba tylko mi się pokazała.

Ok i co, włączacie w telefonie bluetooth i gra muzyka przez głośniki? Telefon jest w kieszeni czy w podłokietniku podpięty pod USB?

17201351_1531754336834932_3241894237246117208_n.jpg?oh=52637f578bbb6c04fb758f53a709581c&oe=5928CFCF
Opublikowano (edytowane)

Z tego co wyczytałem na forach w USA zestaw podstawowy bluetooth do pewnego czasu umożliwiał tylko rozmowy telefoniczne. Od pewnego momentu została wprowadzona zmiana i zestaw podstawowy umożliwia też streaming audio.

Sprawdźcie po VIN co Wam tu wyskakuje:

http://www.bmw.pl/pl/pl/owners/navigation/bluetooth_2010/compatibility_check_tool.jsp

P.S. Jeżeli informacje które znalazłem są wiarygodne to zmiana jest od Marca/Kwietnia 2014 i dotyczy opcji 6NH.

http://f80.bimmerpost.com/forums/attachment.php?s=0391f8f58a24e1fa20d59d3b70f7a18a&attachmentid=1006284&d=1396737977

Edytowane przez darekme
Opublikowano

U mnie niestety nie pojawia się opcja streamingu muzyki z telefonu. Mam F30 z produkcji kwiecień 13. Co ciekawe inne opcje wyświetlają się przy okazji parowania HTC One, a inne w przypadku iPhone 4S. Używam obu tych telefonów. Jak widać nie zależy to tylko od oprogramowania w aucie, ale również w telefonie.

Czy nie wiecie, jak można bezkosztowo zaktualizować oprogramowanie w samochodzie? I czy po upgradzie pojawi się mi funkcja streamingu audio? Mam podstawowe BT i podstawowe nagłośnienie.

M

Opublikowano

No niestety i u mnie d@pa ~ tylko tel i transfer. Moje auto juz jest 2letnie, może dlatego.

Szkoda bo mam sporo muzy w tel. a przez kabel Aux In (mini jack) odtwarza cicho. Mogę zrobic glosniej wzmacniacz w aucie ale za to komunikaty sa tak głośno, ze wyrywa z fotela. Chyba mozna to ustawić, ale juz wole muzyke z dysku lub pen drive.

Ps. Chyba, żeby wygrać soft niezgodny z VIN (hehe) wówczas jezeli sprzęt da radę to powinno zaskoczyć.

17201351_1531754336834932_3241894237246117208_n.jpg?oh=52637f578bbb6c04fb758f53a709581c&oe=5928CFCF
Opublikowano

Ja ma F30 z 09.2014 bez navi i mam streaming poprzez bt ale u mnie znowu przerywa czasami muzyke ,najczęściej jak puszczam z youtube ale również zdarza się szarpanie kawałkami z biblioteki,musze sprawdzić czy to wina telefonu(iphone 4) czy problem jest po stronie oprogramowania.

A mam jeszcze pytańie czy jest możliwość tak odblokowania urządzeńia aby był wyświetlany na ekranie obraz z youtube a nie tylko sama muzyka i dane utworu?

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano

Panowie z tego co wiem to możliwość streamingu muzyki przez standardowy BT pojawił się dopiero jakiś czas temu. 2 miesiące temu konfigurowałem auto i dealer powiedział mi żebym nie brał rozszerzonego BT ponieważ obecna wersja ma już streaming. NIe dopytywałem ale domyślam się, że ta opcja w podstawowym BT pojawiła się stosunkowo niedawno. Zresztą potwierdzają to wasze posty - osoby którym działa mają auto dopiero od połowy tego roku.

Z drugiej strony powinna być jakaś techniczna możliwość przesyłu strumienia muzyki, ponieważ telefon pod BT działa - wiec komunikacja pomiędzy urządzeniami działa....

Opublikowano
A mam jeszcze pytańie czy jest możliwość tak odblokowania urządzeńia aby był wyświetlany na ekranie obraz z youtube a nie tylko sama muzyka i dane utworu?

mi nie wyświetla z YouTube nawet nazwy utworu. Mozna to gdzieś ustawić?

Opublikowano

mi nie wyświetla z YouTube nawet nazwy utworu. Mozna to gdzieś ustawić?

sorki bo namieszałem,u mnie również wyświetla przy youtube komunikat utwór nieznany,natomiast wyświetla całą zawartość iphona z tytułami albumów okładki itp przepraszam za wprowadzenie w błąd

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano
ja mam bmw 4 z tego roku i nie mam stream nie da się wybrać innej opcji niż sam telefon. Jakaś rada na to ?

Weź nie strasz. Sprawdzałeś wg tego formularza po VIN?:

http://www.bmw.pl/pl/pl/owners/navigation/bluetooth_2010/compatibility_check_tool.jsp

Opublikowano
niestety nie mam obsługi stream tylko do samych rozmów… to są jaja samochód z tego roku :duh: :mad2: i teraz weź się baw w kabelki aux :shock: tak to jest brać samochód u brokera niby cena dobra wyposażenie dobre (m pakiet automat , skóra ,navi ,bt ale jak widać skądś te ceny muszą się brać podstawowy bt i pewnie więcej jest takich niuansów ;)!
Opublikowano
niestety nie mam obsługi stream tylko do samych rozmów… to są jaja samochód z tego roku :duh: :mad2: i teraz weź się baw w kabelki aux :shock: tak to jest brać samochód u brokera niby cena dobra wyposażenie dobre (m pakiet automat , skóra ,navi ,bt ale jak widać skądś te ceny muszą się brać podstawowy bt i pewnie więcej jest takich niuansów ;)!

Uff to mi trochę ulżyło. A z jakiego kraju masz samochód i ile % zaoszczędziłeś w stosunku do Polskiego cennika?

Co do muzyki to możesz ratować się takim czymś:

http://www.htc.com/pl/accessories/htc-bluetooth-stereoclip/

Mam to w obecnym samochodzie. Jakość jest bardzo dobra. Mankament jest taki, ze trzeba za każdym razem uaktywniać parowanie w telefonie.

Opublikowano
a jest coś takiego do iphone ?? jak możesz podeślij linka dla iphone :D ja dałem 193 tyś brutto :) 420d xdrive m pakiet , skrzynia automatyczna ta sportowa, skóra , navi , nagłośnienie hertz , przyciemniane lusterka , gwarancje 100 tysięcy lub 3 lata więc nie jest źle:) dealer mi zrobił cene najlepsza to była 215 tyś choć pewnie jakbym lepiej rozmawiał może coś by urwał ale takiej ceny jak znajomy broker nie zrobił :)