Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z dużym spalaniem mojego e 36 touring. A wiec moim autem jeżdżę codziennie do pracy okolo 25km w jedną stronę 70% trasa 30% miasto prędkość nie duża bo 80-100 km/h a spalanie wynioslo mi ostatnio 9/10l zawsze tankuje pod korek. Strasznie mnie to zdziwiło bo przeważnie było to 7-7.7l. Aut odpala na szczala na zimnym i cieplym obroty nie falują. Ostatnio poczułem dziwny zapach po końcu jazdy tak jakby ropy ale nie jestem pewny i znawcą w tym temacie i dlatego proszę was o pomoc.
Opublikowano
Ostatnio jak byłem na kompie ( wymieniałem potęciometr gazu) nie wykazało żadnych błędów i koleś sprawdzał kąt wtrysku, dawkę paliwa i było ok. Czy coś mogę więcej sprawdzić ?
Opublikowano
jutro będę patrzał bo dziś to pada a mam auto pod chmurką. A wiecie może ile kosztuje w warsztacie uszczelnienie takiej pompy? Jestem z Wielkopolski nie daleko od Kalisza może ktoś zna jakiś polecany warsztat?
Opublikowano
Za uszczelnienie u mnie w Białym biorą 400-550zł Ja swoją sam uszczelniałem tylko mi dawkę paliwa potem na kompie musiałem ustawić . Wtedy kosz wychodzi 60zł klucz do zdjęcia pompy i 40zł uszczelki plus parę godzin roboty (zmiaściłem się w 4 godzinach).