Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym w swojej e90 wymienić emblemat na masce i gałke dźwigni zmiany biegów. W ASO ceny tych części to odpowiednio 150 i 292zł. Zamenniki mozna dostac 3, 4x taniej, czy możecie polecić jakichś konkretnych sprzedawców? Autko jest u mnie na dłużej, nie chciałbym się stresować gównianym wykonaniem.

Pyt nr 2, czym ten emblemat najlepiej podkleić?

Pozdro i dzięki ;)

Opublikowano

Jeśli auto jest na dłużej to zamienniki bym odradzał . Lepiej używkę w dobrym stanie niż nowy zamiennik .

A co do pytania drugiego to przecież emblemat na masce jest wciskany na dwa kołki więc po co podklejać .

Opublikowano
Zmyliło mnie to ze znajomy w e46 wymieniał i mówił o kleju, w takim razie chyba wezmę emblemat w ASO a gałkę na razie zostawię, nie jest tragiczna.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
u mnie emblematy carbon z alledrogo nie wytrzymały nawet sezonu, na kołach to dramat po 5 miesiącach już był :mad2: , a na masce zrobił się żółty, jedyny który sie uchował na zewnątrz to na klapie...
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Moze dla potomnych powiem co zdecydowałem, kupiłem emblemat na maskę w ASO , 150zl, z wymiany gałki zrezygnowałem bo ori 300zl a zamiennika nie chce, moja nie jest tragiczna.

Z wymiana emblematu było ciężej, musialem zakupić zestaw sciagaczy tapicerskich bo nawet lakiernicy niebardzo umieli mi pomoc w ściągnięciu emblematu a chciałem byc pewny ze nic nie bedzie porysowane. No wiec kupiłem to http://allegro.pl/show_item.php?item=4763307286

Cena jak widać symboliczna a przyda sie na przyszłość, no i z pomocą tych narzędzi zdjalem stary emblemat, nie bez przygód bo jeden bolec został w środku (ułamał sie przy ściąganiu) ale wystarczyło go rozwiercic delikatnie :) stary emblemat był inny niż kupiony w ASO pod spodem wiec chyba nieori. Nowy wsadzony, pasuje, jest ok.

Opublikowano
Jak chodzi o takie male elementy wyposazenia to najlepiej jednak kupic orginal oprocz nakladek metalowych na pedaly gdzie orginal nie wiadaomo dlaczego sie wyciera bardzo szybko, jest duzo zamiennikow innych firm ktore daje duzo lepiej rady w tym przypadku.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie