Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

becia 316i jest już 11-letnia. Klimatyzacja dokładana i nie posiada filtra przeciwpyłkowego.

Smród straszny więc zacząłem operacje czyszczenia preparatem pianowym

http://allegro.pl/item99636169_super_odgrzybiacz_odswiezacz_do_klimatyzacji.html

Smród nieco mniejszy, ale nadal nie jest dobrze bo lekka woń została charakterystycznych bakterii. Pewnie parownik nie oczyścił się dokładnie i to jest problem, bo dojście fatalne. Preparatu użyłem całkiem sporo bo aż kipiło. Doradźcie jak temu zaradzić i czy zostaje tylko serwis klimy i czyszczenie ultradźwiękowe.

Gdzie w 3-CITY najlepiej robią klimatyzacje.

HELP PLIS

Edytowane przez lehmpiotr
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Witam,

przypominam iż w temacie po lewej stronie należy zaznaczać jakiego modelu dotyczy pytanie. Jeżeli nie ma na liście Twojego modelu auta to zaznacz INNE BMW, jak temat nie dotyczy samochodu to zaznacz OT.

Edytuj post - w górnym prawym rogu Twojego postu jest ikona zmień.

Radzę zmienić bo będzie ostrzeżenie.

Pozdro – Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
klima Diavia ? Duza chlodnica pod zderzakiem, dwa wentyle i wlacznik na konsoli kolo lewarka ?

Dokładnie taka klima. Dodatkowo rozleciał mi sie też mechanizm cyrkulacji wewnętrznej tzn. silniczek nie może domknąć klap ale to szczegół gdyż odłączyłem ten mechanizm i klapy są ustawione na pełen nawiew zewnętrzny. Nie da sie tego rozebrać bez zdjęcia kokpitu. Problem to smród.