Skocz do zawartości

wymiana przedniej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam takie pytanko odnosnie przedniej szyby. Dzisiaj pekla od kamyczka i trzeba wymienic, jakie sa roznice w szybach jak to zrobic zeby szyba pasowala i dzialal czujnik deszczu i swiatel?
Opublikowano
Witaj! Po vinie sprawdzisz jaką masz dokładnie szybę. Są różne: z pasem przecisłonecznym, który jest w chyba w dwóch kolorach, bez pasa, do huda itp. Sam czyjnik deszczu demontujesz sciągając plastikową obudowę pod środkowym lusterkiem, składa się z dwóch części. Wypinasz dwie wtyczki, jedna idzie w samym uchwycie lusterka. Lusterko przekręcasz w lewo, czujnik jest na dwóch uchwytach - blaszkach. Zostaje ci jeszcze żel, musi być nowy, jeśli masz czujnik okrągły, to żel jest taki sam dla kilku marek: renault, nissan. Tylko po co to wszystko robic samemu? Nie lepiej to zlecić specom właśnie od szyb?
Opublikowano
  • Autor
Dzieki za odpowiedz. No sam sie za to zabieral nie bede ale chcialbym sam szybe kupic zeby taniej bylo i stad to pytanie. Widze ze wiecej jest rodzaji tych szyb niz myslalem wiec jednak chyba dam to do zrobienia jakiemus specowi ☺
Opublikowano
Taniej będzie jak kupisz szybę z montażem , no chyba że szukasz używki .
Opublikowano
Sam też musiałem wymieniać szybę przednią, ale znalazłem dobrą na szrocie i włożyłem ją sam. Dodatkowo uszczelniłem silikonem i jest git.
Opublikowano
Dodatkowo uszczelniłem silikonem i jest git.

Silikonem szybę samochodową :duh:

edit ; w pierwszej chwili nie zorientowałem się że odpowiadam trollowi .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
a nie lepiej oddać do zakładu, który się tym zajmie. U mnie byłoy podobne problemy i wziełem oddałam do:http://glass-land.pl/ a teraz jest wszystko spoko
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja wymienialem w ASO bez nerow na wszystko gwarancja.Polecam