Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie po paru latach, czy ktoś może mi pomóc w ustaleniu pewnej sprawy, chodzi mi o bmw 335i m pakiet 2007r lipiec, zamiast standardowego lewarka zmiany biegów jest joystick, czy może wyjaśnic mi ktoś dlaczego ?? i czy takie dyfuzory wychodziły oryginalnie fabrycznie ?? zamieszczam poniżej dwa linki do zdjec,

z góry dzieki pozdrawiam

http://zapodaj.net/df72d7df032b2.jpg.html

http://zapodaj.net/c6e6403fc7839.jpg.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten "joystick" to inna gałka zmiana biegów z wyświetlaczem, dalej trzeba mocno wachlować biegami bo to zwykły system zmiany biegów.
Opublikowano

To jest gałka w kształcie joystika, nie ma to nic wspólnego z joystikiem.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
ok dzięki może źle napisałem sorki, chodziło mi czy takie coś wychodziło w 2007roku ?? a nie po lifcie ??
Opublikowano (edytowane)

Hej ten "joystick" nie wystepuje oryginalnie w serii e9X nawet po lifcie chodz mozna go zaadoptowac B-) ale wystepuje w e6x polift i serii F, natomiast ten dyfuzor jak najbardziej e92/3 to czesci nr: 51122158792

51122158793

a nazywa sie to zderzak sportowy,

w e90/1 ma nazwe performance i moze miec dodatki carbonowe.

A raczej dkg wystepuje tylko w m3 a w e9x tylko steptronic 6 biegow

Edytowane przez RadQ
Opublikowano
dziwne to trochę, bo jak sprawdziłem ten samochód to pisało że to 6 stopniowa skrzynia a ta dkg ma niby 7, to teraz mnie zastanawia jak to jest 6 stopniowa, to jak to jest zrobione że znalazł sie tam joystick
Opublikowano
No i dkg skrzynia wychodziła chyba od 2008r, chyba że się mylę
Opublikowano
Możliwe, że to jest coś takiego tam wsadzone, tylko zauważ, że nie ma obok ty podswietlanych literek jak w podstawowym model, chyba że też otoczka jest zmieniona, nic będę wiedział jutro więcej, pozdrawiam
Opublikowano
A czy taki joystick można założyć zamiast zwykłej wajchy od automata E90 320d 163 km z 2005 roku. Strasznie mi się podoba. Jeśli tak to gdzie można takową zakupić? Z góry dzięki za każdą odp.
Opublikowano
Samochód sprzedany, temat można zamknąć, szkoda bo była fajna sztuka a jak to była jeszcze ta skrzynia dkg to w ogóle dobra, choć mi się wydaje ze to była zwykła tylko zmieniona, bo to raczej nie możliwe że 2007 rok miał taką skrzynie, pozdr
Opublikowano
A czy taki joystick można założyć zamiast zwykłej wajchy od automata E90 320d 163 km z 2005 roku. Strasznie mi się podoba. Jeśli tak to gdzie można takową zakupić? Z góry dzięki za każdą odp.

Kolega dał wyżej linka ;)