Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Fakt sprawdzana była ciśnieniowo szczelność układu paliwowego- okazało się, że na jednym z wtryskiwaczu trzeba było wymienić uszczelkę- bo wcześniej nawet widać było jak ciekła benzyna po przewodach paliwowych od szyny wtryskowej. Po tym zabiegu nie ma wycieków wogóle. Ale za to smród beznyną wyczuwalny w aucie jakby się wzmógł jeszcze bardziej. Ów smród wyczuwa się nawet stojąc przy aucie. Przypuszczam, że to może coś z oparami paliwa, ale gdzie szukać tej "dziury w całym". I bądź tu mądry -napewno takie przypadki miały miejsce, poproszę o podpowiedź.
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano
Sprawdź czy ktoś, kto to robił nie uszkodził w jakiś sposób przewodów od węglowego pochłaniacza par benzyny. Miałem taki przypadek, że bardzo z niego śmierdziało. To taka czarna puszka. Opary przez zawór powinien zasysać silnik do kolektora i je spalać. Jeśli wydostają się na zewnątrz to śmierdzi.
Opublikowano
Dobra, wręcz celująca podpowiedż. Sam podejrzewałem wadliwe działanie tego pochłaniacza oparów paliwa. Ale sprawdzałem przewody ogranoleptycznie i wszystko jest niby OK. Ale jeszcze raz to sprawdzę bardzo, wręcz przesadnie szczegółowo. I wtedy się pochwalę co było, dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Krzychu.
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano

A sprawdzałeś pod tylną kanapą węże podłączone do pompy paliwa i po drugiej stronie. U mnie też tak śmierdziało i okazało się, że pękł ten plastik od pływaka po lewej stronie do którego jest zamocowany gumowy wąż. Poxylina i jest git :). Kupiłem już zamiennik, tylko muszę go zamontować.

Pozdro