Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Spiesząc się do pracy, wsiadając do auta przywaliłem kolanem we włącznik świateł. Gałka pokrętła wcisnęła się w obudowę ale ogólnie wszystko działa. Jest możliwość jakoś wyciągnięcia jej do pozycji normalnej? Da się to jakoś rozebrać?

Pozdrawiam

Opublikowano
Rozebrać można, ale w tym przypadku nie trzeba. Weź jakiś chwytacz (np. kombinerki / obcęgi) i przez szmatkę chwyć pokrętło i po prostu pociągnij do siebie. Bez problemu wysunie się na swoją pozycję. Jeżeli masz małe i zwinne ręce to i tak pewnie się uda...
Opublikowano
Mialem to samo w e60. Wystarczy lekko pod odpowiednim katem pociagnac te galke w swoja strone, aby ustawic ja w normalnej pozycji. Obejdzie sie bez rozbierania.
Raz BMW, zawsze BMW.
Opublikowano
Orientuje się ktoś czemu tak się dzieje? Ja u siebie nie sprawdzałem ale ciekawi mnie czy jeżeli jest wciśnięty przełącznik to normalnie działa?
BMW ----> Bandżo Może Wszystko
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie jak był wciśnięty to działał normalnie. Ale bez problemu wyciągnąłem go kombinerkami przez szmatke

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka