Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:shock::jawdrop:
Silnik pracuje rowniutko jak pszczolka' date=' i zamiast srednio 25l/100km teraz pali 13 :P[/quote']

Błagam!! Powiedz,ze to zart... moje auto pali po mieście od 18 l w góre :(

13 litrow na setke w silniku V12 jest mozliwe do osiagniecia tylko i wylacznie przy dosyc lekkiej nodze i tylko na trasie

Opublikowano
Gdy uszczelniłem klientowi silnik wraz z kolektorem ssacym to zużycie średnio wynosiło 12l/ 100km. I nie były to wskazania borda, ale rzeczywiste w stosunku do wlanego paliwa i pokonanego dystansu. Ta sytuacja zdarzyła mi się dwa razy w 750i i 750iL.

A co do M60 to również szukałbym przyczyny w uszczelnieniu silnika - choćby membrama w kolektorze ssącym.

tak sie skalda, ze mialem uszczelniany kol. ssacy.

Spalanie w trasie tak do 160 km/h - 12 - 14 L

Ale nigdy nie srednie na poziomie 12 L. Chyba ze srednie oznacza 100% trasy.....

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

dokładnie - bez mitów o spalaniu w E32 bo jezdze tymi autami juz sporo i zrobiłem parę ładnych tys km - w 730 R6 manual trasa przy spokojnej jezdzie to było ok 10,5 - 11 litrów ( tak do 160 km/h ) , natomiast w miescie łykał przy dmuchaniu na gaz 16 litrów. Czyli średnia 13.5 litra . dziwne ,zeby 740 czy tym bardziej 750 paliły mniej . na Niemieckim forum posiadacze 740 E32 pisza o srednim spalaniu od 14,5 do 16 ( normalna jazda) , a V12 od 15,5 do 17,5 . Srednia normalna jazda czyli troche trasy troche miasta , gaz umiarkowany.

A membrane mam w porządku :cool2:

Opublikowano
A jak u Ciebie wygląda szczelność silnika biorąc pod uwagę wycieki oleju ??

brak wyciekow.

swiece nowe, kopulki i palec nowe, kable nowe, sondy nowe, wiec chyba mniej nie bedzie juz palic.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

przy spokojniej jezdzie nie, a jak go w trasie pociagne czesto na obrotach i poruszam sie powyzej 180 to 0,5 na 1000 km wciagnie....

tylko zebys mnie zaraz nie zalamal diagnoza :cry2:

[email protected]

www.czescidobmw.pl