Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Nie mogę połapać się w schemacie bezpieczników i znaleźć bezpiecznika od gniazda 12v. Czy może mi ktoś powiedzieć, który to dokładnie bezpiecznik?
Opublikowano

Ok, dzięki za info. Schemat wygląda tak: http://www.iv.pl/images/47168074504459019753.jpghttp://www.iv.pl/images/02161230344190202812.jpg

Jakbyś mi powiedział, gdzie tam się otwiera w tym schowku jakąś pokrywkę od tych bezpieczników to byłbym wdzięczny, bo szukałem i sprawdzałem i nie mogę znaleźć?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma opisanego tego w instrukcji obsługi?

BTW potrzebny będzie normalny bezpiecznik (nie ten maly)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Czy ktoś zna zasady funkcjonowania gniazda zapalniczki? Instrukcja mówi, że z zapalniczki można korzystać po włączeniu zapłonu. Tymczasem nawet po zamknięciu drzwi ładowarka telefonu cały czas się świeci....
Głowix
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Po kilku minutach napięcie znika.
Opublikowano

Dzieki, sprawdze.

A jest jakis bezpiecznik, z ktorego mozna sobie wyprowadzic zasilanie telefonu na stale, po wylaczeniu zaplonu? Jakies niezbyt istotne urządzenie, które jest zasilane non-stop... W poprzednim samochodzie kupilem taka zlodziejke do bezpiecznikow i mialem telefon zasilany nawet jak np. poszedlem placic za tankowanie.

Głowix
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
U mnie jest tak że w takiej sytuacji jak opisujesz (na przykład jeśli pójdziesz płacić na stacji itp) to w gniazdku pozostaje napięcie. Nawet gdy zamknę auto to jeszcze kilka minut ładowarka działa zanim auto całkowicie przejdzie w stan uśpienia.
Opublikowano
To już rozumiem. Tylko mimo wszystko - które z urządzeń ma zasilanie non-stop i nie jest urządzeniem kluczowym dla bezpieczeństwa. Jak się wpinać to wolałbym w coś mało istotnego, a nie np. w ABS ;-)
Głowix
  • 1 rok później...
Opublikowano

Nie działa mi gniazdko zasilające 12V z przodu i z tyłu. Na schemacie przy ikonce "-+":

- w skrzynce z przodu nr. 54, 65

- w skrzynce z tyłu nr. 108, 147, 176

które z nich odpowiadają za gniazda 12V? Czy ten nr. 54 20A o którym mowa była wcześniej odpowiada za przód i tył czy tylko przód?

Problem rozwiązany. Bezpiecznik nr. 54, 20A odpowiada za gniazdo zapalniczki z przodu i z tyłu.