Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ponownie :) mam maly problemik nie chodzi mi tempomat wogole nie raguje na moje polecenia:):) prosze o szybka pomoc z gory dziekuje pozdrawiam i zycze milego wieczorku
Opublikowano
mam bmw e34 525 tds turing moj problem polega na tym ze wogole tempomat nie dziala i chce go wlaczyc i nie zaskakuje niewiem co moze bys przyczyna i od czego zaczac
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Witam,

przypominam iż w temacie po lewej stronie należy zaznaczać jakiego modelu dotyczy pytanie. Jeżeli nie ma na liście Twojego modelu auta to zaznacz INNE BMW, jak temat nie dotyczy samochodu to zaznacz OT.

Edytuj post - w górnym prawym rogu Twojego postu jest ikona zmień.

Radzę zmienić bo będzie ostrzeżenie.

Pozdro – Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowienie jestem mechalinkiem ,mam psrawny tempomat któremu sie przyglądałem .Na chłopski rozum zacząłbym od tej czarnej puszki z bezpiecznikami i przekaźnikami,nastepnie sprawdziłbym ciągłość połączeń elektrycznych i linki od tempomatu(ślimaka) do przepustnicy.Gdyby to nic nie dało rozebrał bym te dźwignie pod kierownicą obsługującą tempomat.najlepiej mic kumpla i podmieniać podzespoły z jego auta. Ponoc EML ma wpływ na tempomat ale ja wam tego nie wytłumacze przynajmniej na razie.Jak do tej pory sam kręce przy swoim aucie i zawsze z sukcesem.POwodzenia.Jeśli chcecie moge dodac foty tempomatu z e34 1989r. dla porównania
BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
jak możesz to wyślij zdjęcia na priv. lub wklej tutaj :hand:

he a jak wogóle się załazca tempomat, bo niechciałbym go spieprzyć a ma bemsie dopiero trzeci dzień?

Chyba chciałbym sprzedać swoją i zamienić na nowszy model...może 7-kę?
Opublikowano

po 1 :search:

po drugie/ instrukcja obsługi

po 3;

powyżęj 40 km/h funkcjonuje.Ustalasz prędkość i dźwignia do przodu .Jak chcesz zwolnić dźwignia do siebie .Przyśpieszyć dźwignia do przodu.Wyłączyc dźwuignia na dół.Powrócić do poprzednio zaprogramowanej prędkości dźwignia do góry.Nie rób tego w mieście bo auto robi takie przyśpieszenie że w fotel wgniata w czasie poerotu do poprzedniej prędkości np100km/h zrzuca 2 biegi w dół i rakieta.m20b25 automat

BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!