Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panów

Pytanie za 100 punktów i beczkę pifska.

Aktualizując mapy - tracę gwarancję?

Model F30

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Działa! S8 ma nowe kawałki, więc to napewno 2015 mapa.

Pawelkoln, podeślij nr konta - chciałbym podziękować.

Opublikowano

No to następna kwestia.

Obecnie nawigacje mam jak mniemam na dysku, wkładając płytkę z obrazem - co się dzieje?

Zasysa mi na dysk nową? Czy chcąc korzystać z nowej musi być płyta w czytniku?

Jak sprawdzić jaką wersję mam obecnie zainstalowaną? (parę dni temu dopiero odebrałem autko :) )

Navigationssystem professional

I oczywiście jak działa - dobre whiskey dla kolegi za udostępnienie!

Opublikowano
No to następna kwestia.

Obecnie nawigacje mam jak mniemam na dysku, wkładając płytkę z obrazem - co się dzieje?

Zasysa mi na dysk nową? Czy chcąc korzystać z nowej musi być płyta w czytniku?

Jak sprawdzić jaką wersję mam obecnie zainstalowaną? (parę dni temu dopiero odebrałem autko :) )

Navigationssystem professional

I oczywiście jak działa - dobre whiskey dla kolegi za udostępnienie!

Mapa z tematu nie będzie działać w Twojej Navi...

Opublikowano
DVD1 z Polską nie ma dostępnej jak rozumię?

Polska jest na DVD2

DVD 1:

Andorra, Belgien, Dänemark, Deutschland, Finnland, Frankreich, Gibraltar, Griechenland, Großbritannien, Irland, Italien, Lichtenstein, Luxemburg, Monaco, Niederlande, Norwegen, Österreich, Portugal (inkl. Madeira), San Marino,

Schweden, Schweiz, Slowakei, Spanien (inkl. Kanaren), Tschechien, Vatikanstadt

DVD 2 :

Dänemark, Deutschland, Finnland, Griechenland, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Norwegen, Österreich, Polska, San Marino, Schweden, Schweiz, Slowakei, Slowenien, Tschechischen, Ungarn, Vatikanstadt

Opublikowano

Podglądając zawartość dvd2 widzę, że główny plik ma datę 12.2013 a reszta 01.2014. Czy należy spodziewać się stanu dróg z tego okresu?

Czy ktoś może sprawdzić czy jest odcinek S2 od Konotopy do Puławskiej w Warszawie?

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano

tak stan na ten dzień plus odcinki planowane do oddania przed listopadem 2014 zostały automatycznie odblokowane

zawsze są dane kartograficzne rok wstecz ;-)

Opublikowano

jakby ktoś poszukiwał DVD1

BMW UPDATE RoadMap Europe BUSINESS 2015 w wersji 2xDVD

PASUJE DO:

E60, E61, E63, E64, E81, E82, E87, E88, E90, E91, E92, E93.

DVD 1:

Andorra, Belgien, Dänemark, Deutschland, Finnland, Frankreich, Gibraltar, Griechenland, Großbritannien, Irland, Italien, Lichtenstein, Luxemburg, Monaco, Niederlande, Norwegen, Österreich, Portugal (inkl. Madeira), San Marino,

DVD 2 :

Dänemark, Deutschland, Finnland, Griechenland, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Norwegen, Österreich, Polska, San Marino, Schweden, Schweiz, Slowakei, Slowenien, Tschechischen, Ungarn, Vatikanstadt

http://chomikuj.pl/cc4fun/BMW/Business+2015/

lub torrent:

https://www.dropbox.com/s/7pom4w0m3jte4jd/BMW%20BUSINESS%202015DVD1%262.torrent?dl=0

Opublikowano

Odnosnie tego linku:

http://chomikuj.pl/litewiak/BMW

Plyta dziala. Niestety poza sladem (szkoda ze to tylko slad, a nie droga) obwodnicy Lublina zadnych zmian nie zauwazylem.

I przestancie tutaj wymyslac jak nagrac plyte. Pod Win7 prawy przycisk myszy, nagraj obraz i jazda... bez zadnego pieprzenia sie w niewiadomo jakie plyty i niska predkosc zapisu... to nie lata 90-te.

Opublikowano

poczytaj odnośnie map jak to wygląda.

1. dane kartograficzne z Q1 2014. mapa została wypuszczona do sprzedaży listopad. drogi oddane po Q1 będą w następnej wersji co do business map bmw jest to finalna wersja.

co do nagrywania nie masz racji.

wolny zapis jest ważny gdyż wtedy ścieżki są b.dobrze wypalone . wolne nagrywanie wpływa na żywotność lasera w czytnikach laser mię musi pracować na maks. mocy wiec soczewka dłużej wytrzyma czyli nie zmatowi się od temperatur.

rodzaj nagrywarki i sposób nagrywania .

ciesz się ze twoja nagrywarka akurat obsługuje secure disk i zapis w trybie dvd-rom

tyle na temat po więcej zapraszam na gpsunderground.com lub trekerr.ru i cdrinfo.pl

Opublikowano

Witam.

Ściągnąłem tą mapę do swojej e60 i mam problem po włożeniu płyty pokazuje się napis Loading navigation data.. i nic się nie dzieje, czasami navi potrafi się zrestartować ale nic to zmienia, ktoś opisywał podobny problem al jemu nie czytało żadnej mapy a mi wersję 2014 normalnie czyta chociaż jest już dosyć porysowana, mp3 także czyta bezproblemowo. Nagrałem na identycznej płycie jak Navi 2014 czyli Verbatim DVD+R, zniszczyłem już 10 płyt bo próbowałem różnymi programami i na dwóch komputerach, niestety nie pamiętam jakim programem nagrałem wersję 2014, ani jaką prędkością. Nie wiem już co zrobić, może forumowicze na coś wpadną.

Proszę o jakieś podpowiedzi.

Pozdrawiam.

Opublikowano
No właśnie wypalałem każdym z programów najniższą możliwą prędkością, chyba zostaje mi spróbować wyczyścić laser. Mamy weekend więc spróbuję powalczyć, ale nie wydaje mi się że w tym jest problem
Opublikowano (edytowane)

dvd+R płyta. nagrywasz imgburn z opcją book Type dvd-ROM.

jak wypalasz na laptopie to raczej nie będzie działać.

jak na stacjonarnym i nie działa to pod icom głowice i iste trzeba update firmware zrobić.

Edytowane przez chubbchubbs
Opublikowano
Dzięki za opis. Nie mogę zmienić book Type bo pod spodem wyskakuje failed, próbowałem różnymi wersjami imgburn, zarówno na laptopie jak i na stacjonarnym kompie. Czemu mam użyć DVD-R skoro wszędzie piszą o plusach?
Opublikowano

nie będę się rozwodził czemu tak a nie tak - pierwszy standart na świecie był DVD-R w 1997r , DVD+r wyszedł w 2002/3 roku ale dopieor oficjalnie został zaakceptowany w 2008r i z tego powodu dużo elektroniki mało problem ze standartem DVD+R ( jakies 8%) elektorniki wyprodukowanej między 1997-2008

ja z doświadczenia wiem tak jak napisałem wyżej jak nie działa w ten sposób narywanie to trzeba zobaczyć firmware lub już laser pada

ostatnio 9sztuk Business robiłem i 2 nie poszły z wersją 2015 w jednym nie czytało bo soft w drugim laser matowy do wymiany ale taniej i szybciej było kupić M-ASK z alledrogo gdyż lasery w PL sa po 200--250zł a za 450zł można kupić już z nowym laserem wymienionym taki czytniki

pozdrawiam i tyle na ten temat jak nie jesteś pewien czy dobrze wypalasz PW z danymi wyślę płytkę z mapą

ps. DVD+R też działają ale jak jest problem z odczytem to lepiej na MINUSIE nagrać , oryginalna mapa tez na minusie wychodzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
jakby ktoś poszukiwał DVD1

BMW UPDATE RoadMap Europe BUSINESS 2015 w wersji 2xDVD

PASUJE DO:

E60, E61, E63, E64, E81, E82, E87, E88, E90, E91, E92, E93.

DVD 1:

DVD 2 :

http://chomikuj.pl/cc4fun/BMW/Business+2015/

lub torrent:

https://www.dropbox.com/s/7pom4w0m3jte4jd/BMW%20BUSINESS%202015DVD1%262.torrent?dl=0

Kolego, pobralem te pliki, nagralem DVD2 ale mam problem z 'Business DVD 1 West Europa 2015' - zajmuje 5,887 GB i nie miesci sie na zwykla 4.7GB DVD. Jakis pomysl jakiej plyty nalezy uzyc ?

Opublikowano
nie będę się rozwodził czemu tak a nie tak - pierwszy standart na świecie był DVD-R w 1997r , DVD+r wyszedł w 2002/3 roku ale dopieor oficjalnie został zaakceptowany w 2008r i z tego powodu dużo elektroniki mało problem ze standartem DVD+R ( jakies 8%) elektorniki wyprodukowanej między 1997-2008

ja z doświadczenia wiem tak jak napisałem wyżej jak nie działa w ten sposób narywanie to trzeba zobaczyć firmware lub już laser pada

ostatnio 9sztuk Business robiłem i 2 nie poszły z wersją 2015 w jednym nie czytało bo soft w drugim laser matowy do wymiany ale taniej i szybciej było kupić M-ASK z alledrogo gdyż lasery w PL sa po 200--250zł a za 450zł można kupić już z nowym laserem wymienionym taki czytniki

pozdrawiam i tyle na ten temat jak nie jesteś pewien czy dobrze wypalasz PW z danymi wyślę płytkę z mapą

ps. DVD+R też działają ale jak jest problem z odczytem to lepiej na MINUSIE nagrać , oryginalna mapa tez na minusie wychodzi

Witam

Kolego bzdury piszesz jak chcesz zmienić płytę minus na DVD-ROM? Tylko plusy można zmienić i nie mydlij ludziom w głowach. Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Kolego bzdury piszesz jak chcesz zmienić płytę minus na DVD-ROM? Tylko plusy można zmienić i nie mydlij ludziom w głowach. Pozdrawiam

wkradł się błąd DVD+R powinno być dziękuje za zwrócenie uwagi i nie bzdury tylko informacje z doświadczenia

a chodzi o rodzaj zapisu na płytach DVD+R czy DVD+R DL ( na 8,5GB trzeba zastosować zapis metoda BookType DVD-ROM aby mapa poprawnie działała )

ps. błąd poprawiony

Opublikowano

Witam

wkradł się błąd DVD+R powinno być dziękuje za zwrócenie uwagi i nie bzdury tylko informacje z doświadczenia

a chodzi o rodzaj zapisu na płytach DVD+R czy DVD+R DL ( na 8,5GB trzeba zastosować zapis metoda BookType DVD-ROM aby mapa poprawnie działała )

ps. błąd poprawiony

No kolega się poporawił i teraz to jest prawidłowa poidpowiedź :cool2: