Skocz do zawartości

[e61, 3.0d, 218KM, 2005r] Problem z nawiewem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ze sterowaniem nawiewem pokrętło od siły nadmuch reaguje do jakiejś 4kreski póżniej jest bez zmian, pozatym słabo leci z nawiewów z przodu konsoli i tylnegonawiewu, Filtry pyłkowe wymienione nowe. Proszę o POMOC. Dziękuję za wszystkie wskazówki :cool2:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Sprawdź napięcie akumulatora bo jeśli jest słabe to komp odcina różne urządzenia i w pierwszej kolejności pełną moc nawiewu.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak przełączysz na przednią szybę to dmucha na maxa??
Opublikowano
  • Autor
w pierwszej kolejności dziękuję za pomoc, a więc panowia aku ma rok a nawiew na samą szybę nie sprawdzałem a tak na marginesie jaki powinien być tam aku? :cry:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Sprawdź jeszcze czy działa Ci podgrzewanie foteli,mimo że diody na przycisku świecą,może nie działać.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
w pierwszej kolejności dziękuję za pomoc, a więc panowia aku ma rok a nawiew na samą szybę nie sprawdzałem a tak na marginesie jaki powinien być tam aku? :cry:

W fabryce montują akumulator w zależności od wyposażenia samochodu tak że najlepiej jak jest taki jaki był fabrycznie. Jeśli zmieni się aku o innej pojemności to należy zmienić pojemność w kompie programem np. NCS Expert.

Opublikowano
  • Autor
Mistrzowie wiedzy tak was można nazwać fotele grzeją bez zarzutów choć kilka dni temu po kilkunastu minutach wyświetlił mi się aku na wyświetlaczu pomyślałem że informuje o jakiejś oszczędności zaznacze tylko że ładowanko jest 13,8 więc może zacząć od sprawdzania tego aku :?: ale jak to można zrobić szanowni panowie :oops:
Opublikowano
po pierwsze jak koledzy wyzej pisali jak byl zmieniany aku to przez kogo serwis czy poza ? czy jest kupiony o tych samych parametrach czy innych niz fabrycznie ? jesli tak czy ktos go kodowac ncs i resetowal inpa ?
Opublikowano
  • Autor
Bardzo dziękuję dziś zadzwonię aso i spr. bma było serwisowane przez poprzedniego właściciela. Miłegodnia dla wszystkich którzy pomagają :D
Opublikowano

Ja miałem dokładnie taką samą sytuację, nawiewu nie było wcale tylko na szybę.

Winna okazała się klema plusowa która była luźna i robiła zwarcie całe szczęście dla mnie nie wypaliła samochodu

tylko stopił się ten plastik zaślepiający.

Opublikowano
  • Autor
Dziękuję kolego za info t tą klemą zaraz sprawdzę :cool2:
Opublikowano
  • Autor
Koledzy pozedłem tropem klem i okazałosię że klema - była lużn czy to mogło mieć wpływ na tą historię która się działa? jakiej firmy ewentualnie kupić aku aby być zadowolonym duchem i kieszenią, Dziękuję za podpowiedzi.Pozdr :D
  • 4 lata później...
Opublikowano

Witam. Chciałbym odświeżyć temat, ponieważ mam podobny problem. Od dłuższego czasu mam problem z nawiewem , mianowicie nie raz dmucha tak jak powinien , nie raz jakby chciał a nie mógł , a nie raz po prostu wcale nie dmucha. Dzisiaj rano zauważyłem, że kiedy nadmuch nie działał w ogóle to razem z nim przestaje działać grzanie foteli , oraz prawdopodobnie(nie jestem pewien) szyby tylnej i lusterek. Przełączenie nadmuchu na szyby nic nie zmienia więc IBS wykluczam, a jeśli byłby to popsuty silnik dmuchawy lub jeż to co ma to wspólnego z podgrzewaniem foteli ? Jezeli ktoś miał podobny problem lub zna rozwiązanie to bardzo proszę o pomoc ;) 530d e61 04`

PS. Dzisiaj jeszcze zauważyłem , ze kiedy samochód był na zapłonie , to nadmuch hulał aż miło do momentu odpalenia silnika. Po odpaleniu max 5 sek jeszcze dmuchał , a później cisza.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

IBS wykluczasz bo?

Sprawdź napięcie w ukrytym menu

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!