Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta sonda jest raczej oryginalna, więc nie powinno być z nią problemu.

Temat mnie jednak trochę nurtuje, że nowe sondy niezależnie za ile kupione, nie chciały pracować.

Nie jestem do końca wobec tego pewny, czy wszystko z instalacją jest wporządku i czy na silniku nie ma jeszcze jakiegoś problemu. Niewłaściwa praca sondy lambda może wynikać nie tylko z jej usterki!

Opublikowano

koledzy...

po czym poznać że sonda jest BAD :)

czy da sie to jakoś sprawdzic domowymi sposobami, u mnie po odłączeniu sondy nic sie nie dzieje , czy to normalne ?

pozdrawiam :arrow:

Opublikowano
witam d sprawdzenia sądy trzeba mieć voltomierz zapinasz go na szary i czarny przewód i zapalasz auto musi się wachać napięcie od 0.2 0.3 do 0.8 tak w tych granicach i musi sę wachać na wolnych obrotach nie może być stałe jak tak jest to sonda jest git coś z wiąską w aucie nie tak
Opublikowano
Ta sonda jest raczej oryginalna, więc nie powinno być z nią problemu.

Temat mnie jednak trochę nurtuje, że nowe sondy niezależnie za ile kupione, nie chciały pracować.

Nie jestem do końca wobec tego pewny, czy wszystko z instalacją jest wporządku i czy na silniku nie ma jeszcze jakiegoś problemu. Niewłaściwa praca sondy lambda może wynikać nie tylko z jej usterki!

Robert, mam podobne wątpliwości w moim przypadku. Otóż wymieniłem sondę na nową NTK (e36, 1.8 -1997) i po wymianie komputer (gazowy też) wskazuje brak zmiany napięcia na sondzie. Myślę, że jest jakieś inne źródło problemu, np. przekaźnik od sondy, brak masy ... . Komputer w porządku. A tak przy okazji; czy mają znaczenie kolory przekaźników, bo ja trochę je pomieszałem ?