Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem czy w E9x była automatyczna klapa ale jeśli tak to silniczek z modułem i prowadnice potrzebne

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Ja miałem E91 z 2005 i roleta się podnosiła automatycznie po otwarciu szyby (tylko i wyłącznie szyby), teraz mam E91 z 2009 i też się tak podnosi.
  • 6 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, mam problem z roletą bagażnika. mianowicie jeden z uchwytów(lewy) z rolką jest uszkodzony(kręci sie do okola), a drugi ma ruch ograniczony. Przez to od strony uszkodzonego uchwytu roleta nie trzyma się dobrze i podnosi się do góry. Wie ktoś ja go wymontować? Czy może wystarczy go skleić na sztywno w takiej pozycji jak jest ten z prawej?

https://zapodaj.net/711815f8c0cd8.jpg.html

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam serdecznie to mój pierwszy post na tym forum i od razu proszę o pomoc. Od niedawna jestem właścicielem bmw e91 318d a problem mój polega na tym że przestała unosić się do góry roleta bagażnika podczas jego otwierania. Na początek chciałem sprawdzić bezpieczniki i tu prośba ma ktoś z Was rozeznanie który bezpiecznik mógłby ewentualnie odpowiadać za te siłowniczki zwalniające roletę?

Jeszcze jedno , wczoraj dostałem komunikat że mam słabo naładowany akumulator i tak kombinuję czy to może być bezpośrednią przyczyną nieunoszącej się rolety?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie roleta działa aż za dobrze... przy każdym otwieraniu drzwi z kluczyka roleta odskakuje do góry i odblokowuje się Górna klapa z szybą... miał ktoś tak ?

Dodam że dzieje się tak tylko po chwilowym lub dłuższym czasie od zamknięcia. Z góry dzięki

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
U mnie roleta działa aż za dobrze... przy każdym otwieraniu drzwi z kluczyka roleta odskakuje do góry i odblokowuje się Górna klapa z szybą... miał ktoś tak ?

Dodam że dzieje się tak tylko po chwilowym lub dłuższym czasie od zamknięcia. Z góry dzięki

błędne kodowanie bądź uszkodzona wiązka w klapie