Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Zakupiłem osobno felgi i osobno opony do mojej F30. Muszę połączyć je w komplet i w listopadzie wymienić. Pytanie gdzie Wy to robicie. Wymieniacie opony w ASO, czy korzystacie z serwisów wulkanizacyjnych? Jeśli tak, to jaki polecacie na Śląsku dla run flatów?

Pzdr,

Marcin

Opublikowano

Dołączam sie do prośby...rownież przymierzam sie do zmiany opon i nie wiem gdzie bez stresu zmienią run flaty.

Pozdrawiam

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Panowie,

Zakupiłem osobno felgi i osobno opony do mojej F30. Muszę połączyć je w komplet i w listopadzie wymienić. Pytanie gdzie Wy to robicie. Wymieniacie opony w ASO, czy korzystacie z serwisów wulkanizacyjnych? Jeśli tak, to jaki polecacie na Śląsku dla run flatów?

Pzdr,

Marcin

Jeżeli masz czujniki ciśnienia to musisz również dokupić komplet,dzisiaj się dowiadywałem,450zł 1szt.w ASO :duh:

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano

450 zł za jeden mały czujniczek? Coś muszę spytać w moim ASO, bo to trochę naciągana cena.. Ja mogłem kupić komplet nowych run flatów na feldze 16" z czujnikami za 4 tys. zł w ASO. Ale udało mi się kupić jeszcze taniej, więc nie skorzystałem. Dlatego dziwne byłoby gdyby czujniki 1,8 tys. zł, opona 2 tys. zł, to gdzie koszt felgi?

M.

Opublikowano

Nie ma sensu przerzucać opon w ASO, raz, że płacisz 3 x więcej, a dwa, że nie wyważą Ci tak dobrze kół, jak porządny serwis.

Poszukaj serwisu, który ma maszynę z nakładkami do ROF. Ja mogę polecić 2 firmy z Wrocławia, które wiem, że mają i maszynę do ROF i porządną wyważarkę ;)

Opublikowano

Dzięki za sugestię. Sprawdzę tę firmę superfelgi.

Na szczęście okazało się, że w mojej F30 nie ma czujników ciśnienia, dlatego też nie muszę kupować kolejnego kompletu czujników :)

Jak macie jeszcze jakieś sugestie pod kątem serwisów w Katowicach to dajcie znać :)

M.

Opublikowano

inne pytanie:

kupuje drugi komplet kol z czujnikami cisnienia, przekladam sam przy dobrej pogodzie/sloneczku i co dalej...

na pewno trzeba dokonac synchronizacji "nowych" czujnikow z komputerem auta

Czy mozna to samemu dokonac z poziomu komputera pokladowego? Czy przy kazdym kole jest odbiornik sygnalu i auto poprawnie rozpozna i wyswietli wskazania na ekranie? (czy nie pomiesza przodu z tylem, albo prawo/lewo :))

Opublikowano

Ja jeżdze zawsze do BOMY koło sellgrosa. Moge polecić bo nigdy sie nie zawiodłem.

Jest jeszcze intervulkanisier na Koścziuszki tam maja huntera i są w stanie zrobić próbę drogową na bicie opon - tez mogę polecić.

Bracików w Chorzowie nie poelcam - mi nalepili 2 ciężarki na siebie, bo im sie nie chciało odklejać a gościowi w s-klasie założyli oponę kierunkową odwrotnie . Dodatkowo za przekładkę RSC 18 - 320 zł zaśpiewali ! i robota na odwal sie bo następny czeka.