Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupiłem filtr oleju Knecht, model OX 361/4D, dokładnie taki jak pasuje do E87. Mechanik odradził jednak jego montaż, twierdząc że ten zamiennik miewa problemy z ciśnieniem oleju. Nie dzieje się tak w każdym przypadku, ale mimo wszystko kilka sztuk na 10 jest wadliwych. Słyszałem o problemach z flitrem paliwa z Knechta, ale o oleju nic nie znalazłem. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Czy można instalować ten filtr ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli chodzi o filtry Knechta to nie miałem nigdy z nimi problemu. W starej 118d 08' co 15tys wymieniane były filtry na te z Knechta i nic się nie działo. Teraz do 123d też po zakupie wymieniłem na Knechta i jak na razie odpukać nic się nie dzieje ;)

Z mojej strony mogę tylko polecić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie wiem jaki wpływ na ciśnienie oleju może mieć ten filtr. W przypadku gdyby był on, jak w innych samochodach, umieszczony w puszce, możnaby gdybać nt. wadliwego działania zaworu zwrotnego bądź przelewowego. Ale w sytuacji gdy wymianie podlega jedynie sam papierowy wkład - nie mam pojęcia, co miał na myśli Twój mechanik.
  • 7 miesięcy temu...