Skocz do zawartości

535i Tryb awaryjny, nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj w swojej 535i uporałem się z problemem zacinającej się pompy paliwa za nim do tego doszło wymieniłem świece filtr paliwa i posprawdzałem czujniki walka i wału, samochód odpalił awaryjnie na LPG i pyrkał sobie żeby Się spokojnie zagrzać kiedy wskazówka temperatury doszła gdzieś do połowy na zegarach pojawił się komunikat "Engine failsafe prog" wSkazówka od temperatury skoczyła do końca czerwonego pola i auto zgasło więc długo się nie nacieszyłem bo nie da się go już odpalić wogóle. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki

wtyczki od czujników i nic. Co się mogło stać tak na

Opublikowano
Inpa nie chce połączyć się z silnikiem próbowałem kilka razy i przejzałem kilka tematów, podobno mógł paść sterownik silnika tylko jakim cudem skoro auto stało odpalone na biegu jałowym kilka minut i nie zauważyłem żadnego skoku napiecia, zwarcia, czy jakiś dziwnych zachowań wszystko było okej. Auto trochę ostatnio stało ale problem leżał tylko po stronie pompy paliwa
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, trzeba ogarnąć najpierw komunikację z inpą czy innym kompem diagnostycznym i wtedy szukać problemu, bo tak to czeka cie zgadywanie i wymienianie wszystkiego po kolei.

Także sądzę że bez elektryka ogarniającego temat się nie obejdzie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest bezpiecznik odpowiadający za gniazdo diagnostyczne, ale jest wspólny z czymś innym.

Chyba sprawdziłeś bezpieczniki na samym początku?