Skocz do zawartości

e46 330 automat stuk przy redukcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdy jade na D po woli dolatuje do swiatel i zbija mi z 2 na jeden czuje takie pukniecie w podloge dzieje sie to tylko na D na sporcie i na sekwecji tego niema .150 tys pzebieg
Opublikowano
mam bardzo podobnie od dluzszego czasu, nie stuka za kazdym razem, ale zdarza się. Też jestem ciekaw co to może być i dołączam do pytania
Opublikowano
  • Autor
Dzis mechanik powiedzia ze moga miec luzy te gumy na wachaczu te uszy aluminiowo gumowe ale nie podnosilem auta jeszcze wiec to tylko taka diagnoza
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
Zrobilem adaptacje kompa skrzyni automata i problem zniknol ..
Opublikowano
Ja u siebie miałem podobny problem z szarpaniem/stukaniem przy redukcji z 2 na 1. Problem występował tylko na D. Kasowanie adaptacji pomagało na chwile. Największą różnice odczułem po wgraniu najnowszego oprogramowania do silnika. Szarpnięcie zdarzało się o wiele rzadziej. Po updacie silnik zupełnie inaczej zachowywał się po odjęciu gazu. W czasie dojeżdżania do świateł obroty oscylowały w okolicy 1000 dopiero przed samym zatrzymaniem stopniowo spadały na 700.
Opublikowano
  • Autor
a jakim programem.ci wgrywali ten program do kompa ?z obrotami ja mam chyba spoko wszystko fajnie cyka tylko to czasem.irytowalo zbijanie biegu z 2 na1 .ja mieszkam.w szkocji i chyba jest jeden serwis bmw musze tam zapytac oto jak by mi powrucilo
Opublikowano
  • Autor
Juz bylem w aso 117 funa chca za wgranie nowego programu w sumie to godzina pracy tyle unich kosztuje z vatem
Opublikowano
a jakim programem.ci wgrywali ten program do kompa ?z obrotami ja mam chyba spoko wszystko fajnie cyka tylko to czasem.irytowalo zbijanie biegu z 2 na1 .ja mieszkam.w szkocji i chyba jest jeden serwis bmw musze tam zapytac oto jak by mi powrucilo

Ja wgrywałem program w niezależnym serwisie BMW w Poznaniu. Sam nic nie kombinowałem.