Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem wlasnie po zabiegu u TC.

Powiem tak, TC odpowiedzial mi na kazde pytanie, wytłumaczyl mi wszystko czego nie wiedzialem.

Chłop wie co robi i zna sie na tym.

Zgrywanie softu wgrywanie nowego to 5 min roboty i jest bardzo proste.

TC słuzy pomoca rowniez przez telefon jezeli ktos czegos nie wie.

Efekt? Nie ten samochod, Zrywny, zwinny, lekki i pomyslec ze meczylem sie tyle czasu z tymi 116 KM :D

Jestem bardzo zadowolony z calej usługi i polecam innym, naprawde warto :)

Opublikowano
kolego, czy mógłbyś mi wysłać rozpiskę map z opisami i innych ważnych lokalizacji we wsadzie ecu 320d M47N 1037361811? najlepiej w formacie winolsa.

dzieki z góry.

Jasne nie ma problemu :)

mój mail: [email protected]

mam nadzieje że nie rzucasz słów na wiatr

nie rzucam na wiatr opisze Ci tzw damosa by ADT, dawaj na priv ustalimy szczegóły ;) transakcji ;)

co do reszty wyjadaczy którzy twierdzą ze na odległość CHIPTUNING jest bezpieczny też nie mam z tym żadnych problemów PEACE :cool2:

poczekamy na uwalony sterownik po MPPS czy innym czymś, zobaczymy ile zajmie jego wymiana i jak koledzy wirtualni zorganizują autko zastępcze dla potencjalnego klienta który musi dojechać do pracy często po dziecko, żonę, dziewczynę, babcie,dziadka itd ;) bo domniemam że sterownik będzie musiał gdzieś do Was wysłać do naprawy bądź postawienia na nogi na stole:) to przynajmniej 3 dni poczta 1 zrobienie i wysyłka 2 dostarczenie 3 jeżeli przy próbie nie umiejętnego postawienia na nogi prze OBD będzie żył nada ale to tylko techniczne niuanse które można rozwiązać przez telefon :)

Jeszcze raz PEACE :cool2: nie nie mam zamiaru już uświadamiać klientów TC i innych użytkowników i możliwych nie koniecznych skutkach diagnozy i tuningu wirtualnego!

do TC CMD nie jest takie wooooowwwww jak uważasz są lepsze sprzęty już dawno:P

Miłego popołudnia i drążenia tematu życzy cała firma ADT-TUNING

Opublikowano

akurat MPPS bardzo dobrze radzi sobie z BMW edc16 czy to c31 czy c35 również z Vagami nie ma problemu zarówno z odczytem , zapisem jak i recovery mode , zawsze istnieje ryzykoobojętnie jaki sprzęt zostanie użyty , ale jestesmy na to przygotowani tak że nie martw się o moich klientów tylko o swoich ...

jesli trafi się klient któremu coś się stanie ze sterownikiem to napewno jego wpis tez się tutaj znajdzie , jak również opinia że nie został z problemem sam ...

przy jakiejkolwiek ingerencji w auto zawsze jest ryzyko , przy ustawianiu geometrii w e46 na śrubie mimośrodowej która w 50 % aut się ukręca a zakłady nie mają jej na miejscu też występuje ryzyko , ryzyko będzie zawsze tam gdzie pracują ludzie ...

do innych w branży też piszesz ? do Vt... napisz do Mas.... tylko że oni nie będą z Tobą wchodzic w dyskusje ...

i widze że szybko zapomniałeś jak ludzie z branży na Ciebie naskakiwali że hamownia drogowa jest taka zła itd. że pomiary niedokładne i jak można tak robić , pamiętasz zapewne ... a teraz popatrz jak ludzie szybko się uczą ...

także dziękujemy jeszcze raz .... powodzenia

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Witam Panowie

Katowice/Sosnowiec okolice ktoś się podejmie sprawdzenia i modyfikacji . Czy będę zmuszony zrobić wycieczkę do Poznania :) 400km

Opublikowano
Witam Panowie

Katowice/Sosnowiec okolice ktoś się podejmie sprawdzenia i modyfikacji . Czy będę zmuszony zrobić wycieczkę do Poznania :) 400km

ja mogę...

Opublikowano

Przeleciałem cały wątek i z tego co widzę temat dotyczy z "cipowanych" e46. A co z e39 3.0d 193KM ?

Ostatnio korci mnie ten cały "cip tuning" chodź wcześniej byłem sceptycznie do tego nastawiony tym bardziej, że mam automat i słynną skrzynię GM A5S390R

Auto jest zdrowe i trzyma podstawowe parametry. Poza tym przeszło drobne zabiegi m.in. wywalone klapki, wyczyszczony kolektor dolotowy, nowe zawory egr+turbo+czujnik ciśnienia doładowania, nowe wężyki podciśnienia, nie tak dawno wymieniona przepływka Pierburg, wkład filtra powietrza K&N, katy jeszcze nie wycięte ale w planach...

Jaki "virus" idzie wrzucić tak, żeby nie przegiąć z mocą i momentem dla bezpieczeństwa skrzyni ?

Czy w razie "w" przywrócę oryginalny soft ecu poprzez programowanie w winkfp ?

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano

... w odpowiedzi na poprzedni post informuje że w ofercie są wszystkie autka , tylko że jest to dział e46 a nie e39 nie moge przestawić ich w ofercie :) ... lecz są te same silniki ...

nie ma przeciwwskazań do remappu automatu , moment jak i moc będą w optymalnych wartościach aby nie uszkodzić skrzyni , max moment zostanie równieź przeniesiony w wyższe obroty ... jeszcze ważna informacja czu auto ma katalizatory czy nie ? pytam ponieważ bez zawsze moment wychodzi większy niż z katalizatorami przy tym samym ciśnieniu doładowania co w przypadku manualnej skrzyni jest zaletą a w przypdaku automatu już niekoniecznie ...

owszem po kodowaniu winkfp przywrócisz oryginalne ustawienia ... ale wątpie czy będziesz chciał , prawda kolego ECML ??? :norty:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
jeszcze ważna informacja czu auto ma katalizatory czy nie ? pytam ponieważ bez zawsze moment wychodzi większy niż z katalizatorami przy tym samym ciśnieniu doładowania co w przypadku manualnej skrzyni jest zaletą a w przypdaku automatu już niekoniecznie ...ECML ??? :norty:

Ma katy, co w moim przypadku będzie korzystniejsze bo moment dla skrzyni będzie ograniczać ?

To jaka proponowana moc i moment ?

Opublikowano
[...]owszem po kodowaniu winkfp przywrócisz oryginalne ustawienia ... ale wątpie czy będziesz chciał , prawda kolego ECML ??? :norty:

Prawda, prawda :)

Też pytałem czy będzie można przywrócić fabryczne oprogramowanie, zupełnie niepotrzebnie zawracałem sobie tym głowę. Niepotrzebnie też martwiłem się czy skrzynia przeniesie większy moment - zero uślizgów, zero problemów, wszystko jak przed modyfikacją.

Pozdrawiam,

ecml

Opublikowano

Też pytałem czy będzie można przywrócić fabryczne oprogramowanie, zupełnie niepotrzebnie zawracałem sobie tym głowę. Niepotrzebnie też martwiłem się czy skrzynia przeniesie większy moment - zero uślizgów, zero problemów, wszystko jak przed modyfikacją.

A kolega też ma słynną skrzynkę GM A5S390R bo nie pamiętam czy była wkładana do e46 ? Robiłeś update softu skrzyni po chipie ?

Opublikowano
A kolega też ma słynną skrzynkę GM A5S390R bo nie pamiętam czy była wkładana do e46 ?

Tak.

Robiłeś update softu skrzyni po chipie ?

Nie.

Pozdrawiam,

ecml

Opublikowano

Wyhamowałeś auto po chipie ?

Jakie parametry zaproponował TC ?