Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Z tego co się zorientowałem można zrobić wyjście Aux w e46. Dzwoniłem do elektryka w moim mieście i powiedział, że nie ma kłopotu ze "zamontowaniem" tego tylko muszę mieć ten kabel.. :mad2:

I teraz pytanie da się go gdzieś kupić w sklepie? (nie allegro - bo tam widzę albo kolesi, którzy wręcz są dziwni bądź czas przesyłki do 6 dni..). W jakim go szukać motoryzacyjnym czy gdzie?

Serwis BMW poradziłby sobie z tym? (bo niby taki jest w "sąsiednim mieście")

Mam oryginalne radio Business, gdzie niestety płyty raz działają raz nie.. i wyrzuca Error CD - co doprowadza mnie do szału..

Świeżo nagrana płyta z najmniejszą prędkością (audio oczywiście) error.. Nowa płyta audio kupiona czasami 2-3 piosenki pójdą i error, bądź mieli i mieli płytę..

W ogóle jak jest z jakością dźwięku z tego AUX?

Bo używam transmitera FM ale jakość dźwięku jest fatalna - tu coś skrzeczy, tu bassy nijakie..

Samochód posiada nagłośnienie harman kardon.

Opublikowano

Czytasz to co piszę? Czy ja się w którymś miejscu pytałem o ebay? Bo w ogóle mi twój link nie pomógł..

Jakbyś czytał to co napisałem to byś widział, że znalazłem na allegro tylko sprzedawca jakiś dziwny no i okres czekania na przedmiot ~6dni

Opublikowano

No to poczekaj 6 dni, skoro tylko tak znajdujesz, cierpliwość to cnota.

Co do auxa, miałem w e46, podpięty jako zmieniarka (w miejsce zmieniarki) na radiu wyświetlał się napis aux itd ale dzwiek do dupy, i tak słuchałem z płyt.

SPRZEDAM : komplet zderzaków ori e92 (barberarot metallic)

Moje e92 : http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=214546

Opublikowano

Czemu niby dźwięk do dupy? Przecież wielkich zmian w stosunku do jakości dźwięku nie powinno być? Lepszy ten dźwięk niż dzięki transmiterom FM ? :D

Ja też zostałbym przy płytach.. ale jak mówię dość często mam error cd (oryginalne płyty, nagrane - najmniejsza możliwa prędkość).

Sam nie chce rozbierać tego by nie uszkodzić tych listw (które najpierw trzeba wyciągnąć).

Opublikowano
Czemu niby dźwięk do dupy? Przecież wielkich zmian w stosunku do jakości dźwięku nie powinno być? Lepszy ten dźwięk niż dzięki transmiterom FM ? :D

Ja też zostałbym przy płytach.. ale jak mówię dość często mam error cd (oryginalne płyty, nagrane - najmniejsza możliwa prędkość).

Sam nie chce rozbierać tego by nie uszkodzić tych listw (które najpierw trzeba wyciągnąć).

Nie używałem transmiterów, ale byla znaczaca roznica miedzy CD a Auxem ;p mi sie nie podobalo wiec pouzywalem tego tydzien i wrocilem do plyt

SPRZEDAM : komplet zderzaków ori e92 (barberarot metallic)

Moje e92 : http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=214546

Opublikowano
Bardzo ciekawa ta zmieniarka :cool2: . Będę miał tą aukcję na oku :). Jakość dźwięku nie była by zła? Nigdy nie miałem do czynienia z tego typu zmieniarką (z jakąkolwiek - jak coś nie pasowało to po prostu zmieniałem radio na radio z aux/sd/usb :)).
Opublikowano
tu kolega opisal jak sie montuje innej firmy troche ale na jakośc nikt nie narzeka viewtopic.php?f=15&t=202324 , sam sa miesiac sobie taka kupię bo juz mam dosyć kupowania tych pseudokasetek adapterwów bo sie psuje to dziadostwo i jakość tragiczna, i problem z jakóścią i kasetkami mi sie niedlugo skonczy :D ps kupilem z 15 tych kasetek czyli już prawie miał bym zmieniarke za to ale coż czlowiek uczy sie na błedach:) za mieciac juz bede sluchal jak człowiek jak tylko wroce z de :wink:
Opublikowano

Szczerze powiedziawszy to bym dał do zamontowania bo nie chce uszkodzić listw przy ich "wyciąganiu".

Cena taka sobie. Ale jakby miała definitywnie rozwiązać problem muzyki w moim samochodzie to byłbym wniebowzięty :)

Opublikowano

Żeby ściągnąć te listwy to potrzebuje jakieś specjalne narzędzie? Bo wszędzie na allegro jak montują aux to mają jakby taką łopatkę małą..

Ale płaski śrubokręt da chyba radę?

Hm myślę, że zacznę z wyczyszczeniem tej soczewki.. może to coś da i zniknie CD error.

Muszę tylko znaleźć trochę czasu, a tu mały zajob w pracy więc nie mam zbytnio czasu na jakiekolwiek grzebanie..

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Polecicie jakieś sensowne rozwiązanie do podłączenia AUXa lub zmieniarki cyfrowej do takiego radia?

https://www.dropbox.com/sc/2fa08yr7ducd0ky/AACaAFfEK1RowxIOhphWIybBa

https://www.dropbox.com/sc/igfny44lbbq70by/AACkcf_C1B1Eu3tE7V3Mn9lOa

https://www.dropbox.com/sc/7cp8w9gaqqdfrq8/AABYzR1GKi8rTDb__zN2ezmGa

wersja z CD (miejsce na zmieniarkę jest lecz puste - bagażnik)

Nie ma przycisku MODE tylko widnieje tam przycisk CD, ale to z tego co czytałem nie przesądza o niczym.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Dość sporo czasu mnie tutaj nie było ale.. :)

Problem rozwiązany już na amen.

Postąpiłem tak jak mi polecono, mianowicie kupiłem tą zmieniarkę cyfrową i zero problemów :). Dźwięk idealny! i teraz do dyspozycji mam wejście USB, kartySD i Aux. Po prostu żyć i nie umierać. Już dawno zapomniałem, że moje radio ma takie coś jak "odtwarzanie płyt CD".

Funkcjonalność z kierownicy zachowana więc wszystko idealnie.

Akurat osobiście nie miałem czasu montować tego.. więc podskoczyłem sobie do serwisu BMW zamontowali w 20min - ładne schowanie zmieniarki w schowku i gitara :)