Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam od jakiegoś czasu odpowiedzi na to pytanie.

Od miesiąca zaczęło mi walić kierownicą na boki, przy prędkości powyżej 55km/h

W czym może być problem? Przy czym szukać?

Kilka dni temu było wymienione łożysko w tylnim kole, oraz piasta.

Zaczęło się to, jak pamiętam, gdy jechałem 80km/h i w pewnym momencie zaczęło się, oraz zwiększała się częstotliwość.

//edit

Dodam, że przy zakrętach, walenie minimalnie ustaje, ale jak prosta, to znów, oraz najbardziej, jak puszcze gaz, a samochód będzie powoli zwalniał.

Opublikowano
Może cieżarek Ci się odkleił z koła ja bym od tego zaczął na nowo wyważył koła

Tylko, że, to zaczęło się od pewnego czasu przed zmianą opon na zimowe, na letnich, tak jak pisałem podczas jazdy, czy skrętu mocniejszego na skrzyżowaniu, coś sie musiało stać bo zaczęło walić od tej prędkości 60km/h przy skrętach zmniejsza sie walenie, a niedawno na zimowe opony zamieniłem, także nie miałoby szans odkleić się ciężarek tu i tu, w dodatku to stalówki 195/95/R15 (e34)

Opublikowano

Witam. Stawial bym na lozyszko w kole. Lecz za malo informacji by to dokladnie ustalic miales jakies przygody autkiem? Np ostre hamowanie? Przepraszam za pisownie lecz sledze was na tel;)

A i jeszcze jedno jest roznica gdy wchodzisz w zakret w lewo lub w prawo?

Opublikowano

kajjman, zgadłeś :P A dokładniej, dzisiaj wjechałem na kanał w końcu, nie miałem zbytnio jak jej podnieść, dlatego ten temat założyłem, by próbować znaleźć przyczynę bez kanału, po wjechaniu na kanał kumpla, do wymiany są 4 sworznie wachaczy na przodzie, oraz 2 drążki kierownicze, koszt elementów 360zł wyniesie :P Trzeba zrobić, by się jazdą cieszyć :D

Temat do zamknięcia, dziękuje użytkownikom za pomoc.