Skocz do zawartości

318i, problem z hamulcami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam prolem z hamulcami. Tydzień temu na zakrętach zaczęła się palić kontrolka od hamulca ręcznego. Dzień później już paliła się ciągle. W tygodniu przestał prawidłowo działać hamulec nożny. Nie "łapał" od razu tylko dopiero po wciśnięciu "do dechy", i nie dało się go "napompować" na wyłącznym silniku tak żeby był twardy. Dziś kupiłem płyn hamulcowy i wlałem do zbiorniczka. Weszło 400ml. Kontrolka zgasła, ale na początku nic się nie zmieniło. Jak na parkingu otworzyłem zbiorniczek i "pompowałem" hamulcem to zaczął działać prawidłowo. Tylko, że przy tylnym kole cieknie płyn hamulcowy. Nie wiem czy z przewodów, czy może z jakiegoś odpowietrzacza, czy czegoś podobnego. Co się mogło stać i co robić dalej?

Hamulec ręczny działa i cały czas działał prawidłowo. Paliła się kontrolka od ręcznego, ale nawalił nożny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tyłu też jest hamulec roboczy, co zrobić? Zdjąć koło i znaleźć pęknięcie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Przez nieszczelność w układzie hamulcowym mogło Ci ubyć dożo płynu i zapowietrzył się układ hamulcowy. Zlokalizuj z kąd ucieka płyn napraw usterkę i odpowietrz układ hamulcowy.
Opublikowano
Ja obstawiam że masz przewody hamulcowe do wymiany.
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano
Co się mogło stać i co robić dalej?

Jak to co dalej robić? Do warsztatu jak najszybciej z taką usterką, każdy mechanik powinien z tym sobie poradzić. Nie jeździj z niesprawnym układem hamulcowym, bo albo zabijesz siebie albo kogoś... Nie czas tu na filozofowaniee co zawiodło. Gdzieś masz wyciek i trzeba go zlokalizować i jak najszybciej naprawić.