Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio zmieniałem koła w swoim samochodzie i okazało się ze opony sa typu run on flat good year. Czy jeżeli przebije mi się opona to jakoś to poczuje? - w e46 nie ma czujników ciśnienia...

Edit: poczytałem i już zgłupiałem. W E46 jest czujnik ciśnienia opon???

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nie ma czujnika. Na runflacie owszem można podjechać kawałek bez powietrza do najbliższego wulkanizatora, ale dłuższy kawałek bez ciśnienia zniszczy także runflata. Wytrawny kierowca poczuje brak ciśnienia w tego typu oponie. Jeżeli auto fabrycznie nie jest przystosowane do runflata to dla wygody i wytrzymałości zawieszenia lepiej go nie zakładać.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jeśli wiesz jak samochód powinien się zachowywać bez problemu wyczujesz, przerabiałem u siebie lecz run faltów nie polecam, są sporo twardsze i mniej komfortowe, takie są przynajmniej moje odczucia.
Opublikowano
bez czujników ciśnienia radzę nie zakładać opon run flat, można nie wyczuć spadku ciśnienia a po dłuższej jeżdzie bez powietrza rozleci się opona.