Skocz do zawartości

[e46 320d] urwana linka maski i brak możliwości jej otwarcia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy ratunku…

Wczoraj urwała mi się linka maski :cry: rozebrałem osłony przy rączce w kabinie i okazuje się, że na pewno w tym miejscu jest urwana linka….

Niestety ciągnąłem za pozostałą część linki i za Chiny Ludowe nie mogę otworzyć pokrywy silnika :cry2:

W pewnym momencie myślałem, że puścił zamek - był odgłos jakby odryglowania ale w najlepszym razie odblokował się tylko jeden…

Przyciskaliśmy maskę i nie da rady jej otworzyć , trzyma na mocno i jest zamknięta nie ma szczelin...

Czy jest możliwe, że linka urwała się jeszcze w innym miejscu czy i dlatego nie pomaga szarpanie kawałka linki, który jest widoczny w kabinie?

Proszę o konkretne porady jak otworzyć awaryjnie maskę? Nie chcę niszczyć nerek…

Jaki jest najlepszy i bezszkodowy sposób na odryglowanie maski?

Ponadto proszę o numer części – linka maski

Bardzo proszę o sugestie.

Dziękuję z góry za odzew :)

Opublikowano

jest możliwość że w drugim miejscu, jest jeszcze rozgałęzienie i druga linka na drugi zamek. Jedyne wyjście to wyjęcie nerek ( nie przejmuj się to nie droga rzecz) i pokombinowanie z linkami jest w miarę dobry dostęp

tu możesz poszukać nr części http://www.realoem.com/bmw/select.do?vin=

inna sprawę że taki temat już niejednokrotnie był i trzeba trochę poszukać

BUNIA :)
Opublikowano

Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi.

Niestety wydaje mi się, że nie masz szans zdjąć nerki przy zamkniętej masce nie uszkadzając ich...

Jak myślicie jest szansa dojść do tych zamków demontując nadkola ewentualnie osłonę silnika a w ostateczności przedni zderzak?

Opublikowano

Kolego nowa oryginalna nerka to koszt ok 170 zł ... znaleźć używany oryginał np na alledrogo ze wszystkimi mocowaniami nie jest łatwe...

jeśli nie będę miał wyjścia poświęcę nerkę ale wolę najpierw w inny sposób pokombinować ;)

Opublikowano
Kolego nowa oryginalna nerka to koszt ok 170 zł ... znaleźć używany oryginał np na alledrogo ze wszystkimi mocowaniami nie jest łatwe...

jeśli nie będę miał wyjścia poświęcę nerkę ale wolę najpierw w inny sposób pokombinować ;)

aż alledrogo odpaliłem normalnie... ale nowy komplet już od 40-60 zł. ja taki kupiłem 3 lata tamu taki jak u mnie się urwała linka i do tej pory wygląda jak nowy i tak samo jak oryginalny nie daj się naciągnąć 1!!!

BUNIA :)