Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam takie pytanie, otoz wydaje mi sie, ze klimatyzacja jakos slabo mi chlodzi. Bylem u fachowcow od klim..dobilismy gazu i zmierzylismy temperature na nawiewie.. wyszlo jakies +5/6st C. Jak to u Was wyglada ? Moze ktos mierzyl temperature na wylotach ?

Pozdrawiam\

Opublikowano
U mnie temperatura spadała tylko do 10 stopni. Wymieniłem filtr przeciwpyłkowy i jestem bardzo zdziwiony, że taka "głupotka" powodowała słabe działanie klimy
Opublikowano
wiec tak z kratek mierzyłem z nowego samochodu i było 3 st. no ale wiadomo to nówka a we wszytskich moich poprzednich z klimą przy wysokich obrotach sibnika zchodziło mi minimalnie 4-5 a na postoju na wolnych obrotach 7, teraz w beemce nie mierzyłem, ale mysle ze powino byc podobnie, choć raz sie zdziwiłem bo z kratek zaczął lecic mi szron, fakt na zewnątrz nie było zbyt ciepło i jechałem na utostradzie i zapomniałem wyłaczyc klimy i nagle jakies białe paprochy zaczeły lecic z wywietrznika, tak wiec w kratklach było cos koło 0 st :shock: Te białe paprochy na ręce topiły sie także napewno szron a nie jakies syfy :)

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Witam kolegow ja bylem przed wczoraj na wymianie gazu w klimatyzacji i odgrzybieniu i az sie zdziwilem temperatura spadla do 4 stopni czujnik wsadzony byl w kratke od nawiewu.
Byłe 318i coupe obecne 320i coupe radosc z jazdy.Nareszcie długo oczekiwane E46 kombi.
Opublikowano
ok, dziekuje Panowie :modlitwa: U mnie na wolnych obrotach ( oczywiscie czujnik w kratce ) wychodzilo jakies 5/6st... aczkowliek tak czy siak jakos wydaje mi sie, ze w fordzie o wiele bardziej wydajnie pracowala klima ( jakos szybciej robilo sie chlodno w autku ) .. moze to byla kwestia przyciemnionych szyb i mniej wnetrze sie nagrzewalo ? Nadmienie iz w moim bmw klimatyzacja jest Diavii.. co ciekawe chlodnica klimy znajduje sie pod zderzakiem, a nie za nerkami i ma szerokosc prawie calego samochodu.. sa na niej 2 dosyc duze wentylatory.. na poczatku myslalem, ze ktos przelozyl radiator z jakiejs chlodni :norty: .. no ale podobno takie sa te systemy :-)
Opublikowano

U mnie jest 2 stopnie, i tez jak klima chodzi a mam wlaczony nawiew na 1 bieg a potem wlacze np. na 4 to leci mi troche szronu :) .

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szron się zgadza, fajny efekt :)

Standardem jest, że ma być poniżej 10 stopni, wtedy klima jest ok (według zakładów). Natomiast sprawna przeciętna klima przy obrotach jałowych robi koło 6-7 stopni na kratkach.

Kai