Skocz do zawartości

Jaki przepływomierz?? będzie pasował z 2.8 do 3.5 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szykuje sie na wymiane przepływomierza, i oryginalnie jest o symbolu

0 280 2030 27. Na allegro aktualnie nie ma takiego ani jednego, na ebayu znalazlem ale niemiaszki tez duzo chcą za ten model, a np do silnika 2.8 o połowe mniej!! oco chodzi?? :shock: przecież to prawie ta sama część.

W jednym ogłoszeniu było że przepływomierz z e28 pasuje tez do e32 , wyglądał praktycznie identycznie, jak to jest, one się różnią tylko jakimś mocowaniem czy konstrukcją też?[/url]

http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg
Opublikowano
Przerabiałem kiedyś ten temat-obudowa jest ta sama ale różnią się oporami na płytce drukowanej pod tą czarną obudową.Jeśli elektronikę masz ok a tylko jest pokrzywiona po strzale z gazu to odetnij nity z dołu,wyprostuj klapkę ,nawet ją dopuiłuj,potem złóz na silikon leciutko i żaden strzał nie straszny ,tylko się klapka dolna odklei .Wypróbowane-sam silnik m30 miałem przez poprzednie 6lat :D
Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20
Opublikowano
Generalnie przeplywka wyglada tak samo. Jednak aby wszystko w miare dzialalo to nalezaloby go "przestroic". Jest to mozliwe jednak do tego potrzeba nieco czasu i analizator spalin.
Opublikowano
no właśnie oto chodzi że na silikon miałem ten przpływomierz juz jak kupiłem bejke często mi strzelała zrobiłem taki patent z pokrywką na sprężyny+silikon na uszczelnienie, klapka mi sie zacinała już nie raz i zawsze papier ścierny załatwiał sprawe ale ostatnio mi strzelił znowu dwa razy i klapka dostała luzu ok 1mm na ośce i sie przycina niewiem czy coś jeszcze z tego wyrzeźbie jeżeli nie to pozostaje mi kupno następnego poza tym chce jak narazie pozbyć sie druciarstwa i tej instalacji i troche pośmigać na benzynce ale tak żeby wszystko było na ziher no i właśnie teraz myśle żeby zrobić dobrze i w miare możliwości jak najtaniej a może poprostu przełoże elektronike ze starej przepływki do nowej z 2.8 ? obudowa naewno jest identyczna?
http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg
Opublikowano

W taki sposob przeplywki nie naprawisz.

Z tego co wiem obudowa jest taka sama, malo tego wnetrze jest takie samo. Caly bajer polega na jego ustawieniu pod konkretny silnik. Jednak wbrew pozorom nie jest to wcale takie proste.

Poszukaj wiec przeplywke od swojego silnika.