Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie pytanie odnosnie auta 523i z 1997 roku.

Jest to wersja w ktorej nie ma wskaznika domkniecia drzwi oraz komputerka co wyswietla zuzycie paliwa, ilosc kilometrow itd...

Czy jest mozliwosc dolozenia, doinstalowania takiego bajeru ?. Jesli tak to ile to moze kosztowac ?

Opublikowano
ja mam ten sam model tylko z 96 i tez mi nie wyswietla spalanie co nie oznacza ze nie da sie tego wlaczyc trzeba odblkowac kompa u mnie robi sie to guzikiem od kasowania kilometrow bylo to juz na forum nie raz po odblokowaniu jest full opcji tj. spalanie srednie,chwilowe, temp cieczy obroty predkosc napiecie aku , ilosc paliwa w baku etc. jeden problem trzeba odblokowywac to za kazdym razem po wylaczeniu zaplonu, moze ktos wie czy da sie odblokowac kompa na stale??
Opublikowano
Fajna wiadomosc, tylko ten komputerek powinien miec na dzwigience od kierunkowskazow taki maly przycisk do przelaczania a niestety go nie ma.
Opublikowano
ja tez nie mam przycisku na przełączniku kierunków i jak zalezy zeby mi pokazywal te bajery to po uruchomieniu silnika ustawiam sobie tylko tym jednym guzikiem od kasowania km, tylko dalej nie wiem czy mozna na stale odblokowac te wszystkie funkcje
Opublikowano

jasne po to jest to forum, ale chyba było tutaj cos o tym http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=11422&highlight=odblokowanie+komputera

napisze jak to sie ma do naszego modelu konkretnie wiec:

1) najpierw pocwicz na wylaczonym silniku, przekrec kluczyk na pozycje 1

2) wcisnij i przytrzymaj z 5s przycisk od kasowania km

3) pojawi sie menu testy: od 1 do 21 na poczatku dziala tylko test 1 i 19

4) zatrzymujac sie na 1 tecsie poczekaj chwile mozesz po kolei przelaczac guzikiem podpunkty tego testu od 1.0, 1.1, ... do 1.7 beda pokazywac sie po kolei nr VIN etc tu jest link http://www.ideaphile.com/bmw/540-obc.html

5) aby wyjsc z 1 testu przytrzymaj guzik az wrocisz do menu glownego

6) teraz przyciskajac przycisk wejdz do testu 19 ktory odblokowuje pozostale testy

7) w tescie 19 miga na przemian ON i OFF jak wyswietli sie OFF to odrazu wciskasz przycisk i masz funkcje odblokowane, wtedy wejdziesz do menu glownego i tam odrazu przeskakujesz po roznych testach od 1 do 21

8) gdy zatrzymasz sie przy ktoryms z testow wtedy ten test sie uruchomi

9)wyjscie z kazdego tesu to przytrzymanie przycisku z 5s

jak juz opanujesz zabawe z komuterem to mozesz odpalic silnik i wlaczyc sobie interesujacy ciebie test np spalanie. Jedna uwaga na wlaczonym silniku nie uzywaj testu 2(test zegarow fajnie wyglada zrob go na wylaczonym silniku) i 21 ( reset kompa). Zycze udanej zabawy ;)