Skocz do zawartości

320d kontrolki DSC i hamulca ręcznego - potrzebny komp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Dzisiaj po powrocie z pracy i manewrowaniu na parkingu pod blokiem zapaliły mi się nagle dwie kontrolki od DSC i hamulca ręcznego - obie na żółto. Z początku pomyśałem, że przez przypadek zaczepiłem ręką o przycisik i wyłączyła mi się kontrola trakckji ale po wduszeniu guzika nadal się świeciły.

Poczytałem trochę i albo czujnik skrętu kierownicą, albo czujnik ABS.

Dlatego też mam pytanie, czy jest ktoś z Warszawy lub Pruszkowa u kogo mógłbym się podpiąd pod kompa i sprawdzić błędy?

Z góry dziękuję za pomoc

Michał.

Opublikowano
Kalibracja inpą? Sam u siebie miałem ten problem, pół roku jeździłem od elktryka do elektryka i nic. Zamówiłem kabel bo dodawałem BC, poprzyciskałem (tzn. próbowałem skalibrować) coś w kalkulatorze DSC i błąd znikł.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja w E90 z 2007r nie mogłem przeprowadzić kalibracji kąta skrętu INPĄ. Ta sztuka udała się dopiero w Tool32.

Miałem błąd 5e20 - pomogła wymiana pompy (koszt uzywanej to 250 zl) i wspomniana kalibracja w Tool32 :)