Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem od niedawna posiadaczem e60 2.0d 163 konie w manualu nie miałem stycznośći wcześniej z tym autem wiec albo mi sie wydaje albo moje bmw jest mułowete mianowicie ruszając ze skrzyżowania na biegu pierwszym dopiero dostaje kopa po wyżej 2 tyś obrotów tak samo jest na biegu drugim jak zuważyłem to tak jak by turbo załanczało się miedzy 2tyś a 2.5 tyś.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten post już chyba był, w wersji 520D max moment obrotowy masz od 2 tysięcy obrotów, wszystko jest ok

U mnie zaczyna mocno ciągnąć od 1600 obr.

Opublikowano
Tak był ale moderatr go zamkną.Być może wszystko jest ok też w zależnośći na jakim biegu zuważyłem że czasem ładnie ciągnie jakkolega pisał 1500,1600 a czasami jak wskazuwka obrotomierza przekroczy 2tyś chciałem go zdiagnozować mam autocoma ale ma problemyze szczegułową diagnostyką, więc zakupiłem kabelek od viakena z programem inpaale mam problemy z instalacją na win7.
Opublikowano
Dziś zauważyłem że po każdym zdięćiu nogi z gazu i naduszenu gazu w podłogę niezależnie przy jakich obrotach muszę zaczekać jak by na załączenie turbo czuć że auto przyśpiesza ale nie jak powinno.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziś zauważyłem że po każdym zdięćiu nogi z gazu i naduszenu gazu w podłogę niezależnie przy jakich obrotach muszę zaczekać jak by na załączenie turbo czuć że auto przyśpiesza ale nie jak powinno.

Zacznij od dobrej diagnozy Live data pod obciążeniem.