Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Cieknie mi wtryskiwacz sterujący w bumie e34 525 tdsie 91 rok. orginalny wtryskiwacz bosch do e34 jest o numerze 0 432 217 236, ado bemy e39 o numerze 0 432 217 279.moje pytanie jest takie czy moge do mojej bemy zamontować wtryskiwacz od bemy e39 525 tds.są jakiies różnice?iczy komputer sterujący sie nie zbuntuje?prosze o odpowiedz.pozdro Edytowane przez tedesiak
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Edytuj post (ikona zmień w prawym górnym rogu tuż pod tematem) - zaznacz jakiego modelu dotyczy Twoje pytanie (wybiera się z listy jak wciszniesz zmień po lewej stronie obok tematu).

Radzę zmienić bo będzie ostrzeżenie. Jeżeli nie wiesz jak pytaj :idea:

Onośnie Twojego pytania - jeżeli oba wtryskiwacze do E34 i E39 mają ten sam numer katalogowy to możesz taki założyc, jeżeli masz o innym numerze niż Twój to nie radzę eksperymentować - wydasz kasę a okaże się że auto nie zapali (z tego co wiem to jest różnica w komputerach sterujących silnikami - w E39 jest dodatkowowo przepływomierz, oraz trochę inna pompa wtryskowa więc takie zamiany odpadają).

Częsci możesz sprawdzic tutaj:

www.realoem.com

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska