Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie - brak mocy (w szczególności od 1500 do 2500 obr), pali >8L na trasie, >10L po mieście.

Turbo wymienione na nowe-ori Garrett, jednak dalej pojawia się błąd (ostatnio co 50km):

4530 Boost Pressure Actuator - Regulation Pressure too Low

Czy ktoś może podsunąć co jeszcze sprawdzić ?

Czy ktoś może podsunąć który czujnik jest odpowiedzialny za powyższy komunikat ?

różnie piszą na różnych forach - jedni że czujnik MAP, inni że czujnik ciśnienia doładowania

silnik N47D20A

dzięki z góry za podpowiedzi,

Opublikowano

Okazało się że uszczelka rurki EGR puszcza powietrze - i to tak drastycznie, że po przyłożeniu ręki w okolice przepustnicy dmuchało - szczególnie po dodaniu gazu (strona kierowcy pod maską).

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VG11&mospid=50489&btnr=11_4102&hg=11&fg=40

element 3 (rurka) i O-Ring (element 4)

Po wymianie uszczelki moc wróciła i wydaje się że jeździ jak powinien - testuję jeszcze spalanie.

Swoją drogą przez kilka tys km wdychałem spaliny z diesla (a myślałem że tylko mi się wydaje że je czuję)... ciekawe czy raka dostanę czy nie :D