Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały problem, gdyż wymieniałem wczoraj rozrusznik w Compact-ie i z tego całego zawieruszenia zapomniałem jak były podłączone wtyczki w listwie pod kolektorem (patrz zdjęcie). Podłączyłem tak jak myślałem że powinno być i przy odpaleniu silnik wskakiwał na obroty ok. 3tyś i spadał do 0 i tak kilka razy aż w końcu gasł. Nie wiem czy to wina pomylonych wtyczek, ale to jedyne co mi przychodzi na myśl. Dodam że silnik ma zainstalowaną instalacje gazową sekwencyjną. Proszę o porady. Z góry dziękuję.

http://images69.fotosik.pl/140/be25b03a57d652b9med.jpg

Opublikowano

kolejność wtyczek absolutnie ma znaczenie, jak nie pamietasz jak były to mozesz próbować trafić

daj zdjęcie w wyższej rozdzielczosci bo nic nie widze na tym :shock:

Opublikowano
Nie ma możliwości pomylenia wtyczek gdyż mają na wtyczkach i kostkach różnie rozmieszczone prowadnice co uniemożliwia zły montaż np. wtyczki od czujnika wałka nie wepniecie w miejsce czujnika wału lub wtyczki od temperatury silnika w miejsce krokowego.Pozdrawiam.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
dlatego chciałem lepsze zdjęcie, ja na tym nic nie widzę, ale skoro kolega pyta o kolejność wtyczek to myślałem o wtyczkach od wtryskiwaczy a one są takie same.
Opublikowano
Nie miałem jak sie dostać do koma, tak więc wszystko podpiąłem tak jak powinno być, kostki inaczej być nie mogą bo nawet nie siegaja w inne niż wyznaczone miejsce, ale pojawił się następny problem, przy składaniu tego wyłamałem czujnik temperatury ten zielonkawy z wtyczką na 1 pin, po wymianie go nie pokazuje mi temperatury na zegarze tz. wskazówka ani drgnie, pomyślałem że może ten czujnik jest spalony czy coś i zakupiłem drugi 100% sprawny ale też nic to nie dało, jaki może być powód i jak to naprawić? dzięki za informacje :)