Skocz do zawartości

E39 525tds Wieje jednocześnie zimny i ciepły nawiew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.

Od jakiegos czasu zauważyłem że z kazdego otworu od nawiewu wieje mi zimne powietrze bo akurat mam teraz na takie nastawione czyli 16 stopni na całe auto. Jednak od strony kierowcy na szybe leci bardzo ciepłe powietrze ( od strony pasazera zimne ). Z początku myslałem że to z mojej niuwagi nastawiłem na jedna strone ciepły na na druga zimny jednak tak nie jest.

Nie wiecie panowie co moze byc przyczyną takiej sytuacji.

Nie wiem czy jest to usterka którą sam moge zlokalizowac i naprawic czy bede musiał udac sie do elektryka.

Za odpowiedz z góry dziekuję.

Opublikowano

Kolego, myślę że są tylko dwie możliwości, albo nawalił ci któryś czujnik temperatury w kabinie, lub co bardziej prawdopodobne - elektrozaworki szwankują (najczęściej są w nich pęknięte uszczelki gumowe).

Jest jeden gość, który sprzedaje na alledrogo zestawy naprawcze, jeśli masz choć odrobinę zdolności manualnych, poradzisz sobie z tym problemem.

Dodam, że ja niedawno także miałem ten problem, od strony pasażera na nogi czasami dmuchało gorące powietrze, pomimo ustawionego zimnego. Po wymianie tych uszczelnień wszystko wróciło do normy.

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
We wtorek zajrzę do zaworu ciepło/zimno. Jezeli to nic nie da i nadal beda wiać dwa strumienie to poproszę cię pawex79 o namiary na gościa.
Opublikowano
Witam u mnie dzieje sie tak że z normalnego nawiewu na klimatyzacji leci zimne a na szybę po całości leci gorące czy to są te elektrozaworki czy jakaś klapa sie nie domyka bo też słyszałem taką diagnozę