Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam BMW e60 z 2004roku.

Auto posiada światła biksenonowe z ringami dookoła. Natomiast zauważyłem, że po lewej stronie świecą słabiej, wręcz ledwo zauważalnie. Po prawej stronie ring świeci wyraźnie.

Chciałbym zapytac co może być tego przyczyną i jak się z tym uporać.

Pozdrawiam, miłego dnia.

Opublikowano
Moze byc mniejszej mocy zarowka wsadzona albo mocowanie z zarowka sie jakos poluzowalo i wysunelo. Najprosciej bedzie wymienic zarowke na poczatku, najmniejszy koszt.
Opublikowano
Sprawdź moc żarówek tak jak kolega wyżej wspomniał. Powinny być założone chyba 10W, ale i 5W wchodzą i wtedy świecą wyraźnie słabiej. Może zdarzyć się przypadek, że obudowa z odbłyśnikiem wysunęła się z któregoś mocowania. W każdym bądź razie najlepiej wyciągnąć obie żarówki i porównać.
Opublikowano

Dzięki serdeczne, sprawdzę jutro wszystko tak jak radzicie.

Zastanawiam się czy można jeździć na tych światłach jako na światłach do jazdy dziennych ? Prawde mówiąc nawet ta "świecąca mocniej" szału nie robi w dzień. Zastanawiam się co zrobić, aby świeciła wystarczająco jasno. Macie może jakiś patent również na to?

• Zarejestrowani
Opublikowano
W modelu jaki posiadasz swiatla do jazdy dziennej aktywuje sie poprzez zakodowanie swiatel drogowychcaby swiecily na 40% mocy nominalnej. Ringi tylko w modelach poliftowych

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Rozumiem, że musiałbym się gdzieś z tym udać, aby ktoś mi to tak zakodował, tak?

Te ringi nie przejdą jako do światły dziennej? Zastanawiam się, gdyż widzę teraz ludzi jak jeżdżą z lampkami choinkowymi gdzieś przy zderzaku imitując ledy.

Dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano
heh ja w uk siedze a jak wiadomo to tutaj nie ma obowiazku jazdy na swiatlach wiec jak jest szarowka to jezdze na ringach bo fajnie to wyglda a tak wogole to mam pytanie bo myslalem zeby zmienic kolor tych ringow na niebieski bo taki mam kolor autka tylko nie wiem jaka zarowke czy diode wsadzic w miejsce orginalej ??