Skocz do zawartości

E53 Problemy początkowe, radio,navi,ustawienia itp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Od niedawna zostałem szczęśliwym posiadaczem X5 e53 3.0d 2003rok.

Jak to po zakupie kilka spraw wyszło już w praniu. Otóż nie mogę się dogadać z radiem 16:9 mk4

Mam pytanie czy ikonka GPS w górnym prawym rogu wyświetlacza powinna się wyświetlać cały czas? I cały czas mam na połowie ekranu wyświetlane położenie samochodu.

Tzn dł. i szer. geograficzną. Czy da się to wyłączyć kiedy Ci to nie potrzebne? Ponadto w prawym górnym rogu cały czas po włączeniu kluczyka świeci się środkowa dioda na czerwono. Co to jest i czy tak ma być? Przekopuję internet od kilku dni i nie mogę znalezć instrukcji do w/w radyjka. Wczoraj wieczorem kilka razy włączył się alarm, ale nie wył tylko piszczał sobie i pikał;-) Może też ktoś ma na to jakieś wytłumaczenie. Bardzo będę wdzięczny za konkretną pomoc.

Pozdrawiam Wszystkich Robert

Opublikowano
Kolego co do tej ikonki to wejdź w ustawienia i przełącz ekran z dzielonego na pojedynczy.Co do czerwonej diody to musisz sparować swój telefon z zestawem głośno mówiącym samochodu, i dioda zgaśnie albo zaświeci się pomarańczowa, jak będziesz rozmawiał to zielona.
Opublikowano

Dziękuję tomasz206.

Zaraz idę działać. Czyli to jest normalne że gps działa przez cały czas?

Jak można sparować telefon? Bo tak jak pisałem działam po omacku bez instrukcji.

Pozdrawaim

Opublikowano
Kolego GPS dziala caly czas jak auto ma zasieg z satelitami. W niektorych garazach podziemnych bedzie sygnal zanikac. Co do tel to wszystko masz na forum. Prosta sprawa ale musisz znac kod z modulu bluetooth.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam! Przepraszam że odgrzeję temat jeszcze raz. Potrzebuję instrukcji do obsługi telefonu, kiedy kupowałem autko koleś dał mi taką srebrna skrzynkę i powiedział że to jest moduł telefonu :shock: Nie mam bladego pojęcia jak i gdzie to mam podpiąć. Skrzyneczka jest wielkości radia samochodowego ale bez panela.Z tyłu gniazdo na 16pinów i jeszcze dwa razy po takich drobnych pinów po 12szt.

Z boku jest naklejka z logiem firmy BECKER i napis BMW PROFESSIONAL BM54 i pod spodem numer 65.12-6 933 091 AI:01

Proszę o instrukcje nawet w pdf w czymkolwiek :mad2:

Dzięki za konkretną pomoc bo ta czerwona lampka na panelu radia mnie wkurza :(

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. Odświeżam temat. Mam radio z dużym wyświetlaczem i od pewnego czasu jak włącze płyty to po jaki mś czasie samo zmieni na radio i tak w kolko ja plyty ono radio. Dodam ,ze nie ma regoly czy jade po rownym czy po dolach czy stoje. Jaka moze byc tego przyczyna? Moze ktos juz mial podobny problem?