Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie.

Czy wyjecie i odpiecie zasilania z radia BMW Business Rds moze spowodowac jego zakodowanie?

Gdzie w takiej sytuacji szukac kodu.

Wydaje mi sie ze to radio z fabrycznego wyposazenia w mojej e34.

Dziękuję

Michal

Opublikowano

Tak, odłączenie akumulatora spowoduje zablokowanie kodowanego radia – trzeba potem wpisać 4-cyfrowy kod.

Cywilizowanym zwyczajem jest przekazywanie kodu kolejnym posiadaczom auta (np. mała karta radia z kodem włożona w instrukcję samochodu, w dokumenty, schowek, itp.). Jeżeli tego nie masz, to pozostaje jakiś specjalista od takich spraw.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Ja kodu niestety nie dostalem.

Moze ktos bylby w stanie polecic jakis serwis elektroniczny ktory sie takimi sprawami zajmuje w Warszawie?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie,

Nikt nie pomoże?

Dodam, że po nasiadówce z lampą udało mi się spisać numery - może po tych nr da radę kod ustalić.

Przypomnę, że to radio BMW Business z E34 produkcji Philips.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Przyłączam się do pytania - czy ktoś wie jak można rozkodować radio (nie znając pinu) albo zna magika jakiegoś z Warszawy lub okolic, który by to potrafił zrobić? W ostateczności może ktoś miałby do sprzedania takie radio (fabrycznie montowany philips)

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja rozkodowywałem radio w Ząbkach, ale nie pamiętam już adresu. Warsztat był niedaleko stadionu, więc pozostaje poszukanie w necie i zerknięcie na mapę celem potwierdzenia lokalizacji... Podobno gościu ma sporą wiedzę na temat elektroniki samochodowej, chociaż w moim przypadku wgrał po prostu soft, który krąży po internecie i zajęło mu to sporo czasu, więc poszedł trochę na łatwiznę. Mimo wszystko działa, więc narzekać jakoś strasznie nie mogę...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Gdy miałem VW Polo i odłączyłem akumulator to zakodowała mi się duza nawigacja . Pojechałem do pierwszego lepszego elektronika co naprawia TV i za 50 PLN rozkodował mi . No i podał jaki jest PIN .