Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panów,

jako że jestem po trasie na obczyźnie nie mam jak skasować błędów a jestem pewien że wyskoczył mi błąd sondy poprzez check engine. Nie mam tu gdzie i jak podpiąć pod kompa. Czy są jakieś możliwości skasowania błędów poprzez np. akumulator albo coś?

Pozdrawiam :)

Opublikowano
A co ci to da że błąd skasujesz skoro sonda jest ubita i albo znów złapie błąd, będzie pracować nieprawidłowo? Niech sobie jeździ z błędem, wymienisz część to go skasujesz.
Opublikowano

No właśnie nie wiem, czy check engine gdy się zapala jakoś spowalnia auto albo coś? Bo jestem pewny akurat że to sonda- ostatnio Bunia miała konkretny remont silnika i tylko to zostało, z resztą zawsze na trasie ~1000km prędzej czy później wysypała checka.

Myślałem, że gdy BMW dostaje checka to przechodzi w tryb awaryjny i zmniejsza się moc itd. Chociaż nie odczułem czegoś takiego. Może ktoś mnie utwierdzi jak to jest? Bo jeśli ma sobie świecić i nic nie będzie z tego to olał to :) Chociaż jestem osobą, której jak coś się świeci to szaleje, ale jakoś przeżyje do przyjazdu do ojczyzny

Opublikowano
Ja nie wiem czy komputer z powodu sondy nie może przejść w tryb awaryjny nie zapalając nawet check. Moim zdaniem czy ci się on świeci czy nie auto nie działa optymalnie na zabitej sondzie. U mnie się check nie zapalał a jak sobie zobaczyłem na live data jak pracuje sonda przed katalizatorem to... i nie było widać różnicy w jeździe. A naprawdę na biegu jałowym był zalewany (śmierdziało benzyną) a na wyższych obrotach elegancko wypalał gniazda na mieszance ubogiej :mrgreen: wrócisz do domu, zmień lambdę, usuń błędy i gitara. Ja bym się nie przejmował tą kontrolką.